ZZP Nederland, website voor ZZP’ers zeer succesvol

ZZP Nederland

 

 

ZZP Nederland, website voor ZZP’ers zeer succesvol ZZP’er, zelfstandig zonder personeel is een item dat volop in de belangstelling staat. Dat merkt ook de website www.zzp-nederland.nl. De website die twee jaar gelden is ontstaan als grapje is inmiddels een toonaangevende website voor mensen die willen starten als eigen baas. De website verzorgt inmiddels ca 1.500.000 pagina’s per jaar en meer dan 1500 zelfstandigen hebben zich aangesloten bij ZZP Nederland.

De website biedt iedereen die dat maar wil gratis informatie over ondernemen op kleine schaal. Daar waar de website in het begin uitgelachen werd door de overheid en de bestaande ondernemersorganisaties is ZZP Nederland vandaag de dag een vraagbaak voor startende ondernemers, maar ook overheid en beroepsorganisaties doen vaak een beroep op de expertise van ZZP Nederland.

Volgens Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland, is de website ooit ontstaan om een collectief te vormen voor de zorgverzekering. Marrink: “in gesprekken met een van onze adverteerders, Menzis, kwam naar voren dat kleine ondernemers geen collectieve zorgverzekering konden afsluiten omdat daar geen organisatie voor was. Mijn antwoordt was simpel: dan zorgen we ervoor dat we een collectief vormen. Diezelfde dag hebben we ZZP Nederland in het leven geroepen en voordat ik het begon te beseffen liep de drukte ons al over de schoenen heen.”

Unieke inkomensverzekering
Het grootste gedeelte van de website bestaat uit voorlichting, maar ZZP Nederland biedt ook een aantal collectieve voordelen voor de mensen die aangesloten zijn bij ZZP Nederland, waaronder een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidverzekering. Uit vragen van mensen kwam naar voren dat daar sterk behoefte aan was. Johan Marrink: “Diverse grote verzekeringsmaatschappijen hebben ons benaderd met dure verzekeringen en mooie praatjes, een beetje arrogant zelfs. Uiteindelijk hebben we met een volmachtbedrijf het ZZP Zelfstandigenplan kunnen opzetten. Dit is een verzekering die uitkeert wanneer de ondernemer ziek wordt, met een wachttijd van dertig dagen, de premie is slechts 20% van een reguliere arbeidsongeschiktheidverzekering. Ook daar werden we weer om uitgelachen door de vakpers en de verzekeraars, maar tegenwoordig gebruiken assurantiekantoren onze naam om de verzekering te verkopen: “ de verzekering wordt aanbevolen door ZZP Nederland”.

250 nieuwe aangesloten zelfstandigen per maand
De toestroom van nieuwe aangeslotenen maakt op dit moment een stormachtige groei door, per maand melden zich ca 250 mensen aan die gebruik willen maken van advies en collectief voordeel. Op zich niet verwonderlijk: de bijdrage per jaar is slecht 20 Euro. Vakbonden die tegenwoordig ook graag zelfstandigen als lid willen hebben vragen 180 Euro per jaar en met werkgeversorganisaties heeft de kleine zelfstandige zelfs geen enkele binding.

Plannen heeft ZZP Nederland nog volop. “We willen dat de overheid de kleine zelfstandige een serieus gaat nemen en pleiten voor een versoepelde regeling voor het urencriterium. Op dit moment moet je als zelfstandige minstens 1225 uur per jaar aan je onderneming besteden. Veel mensen halen dat in het begin niet en hebben dan geen recht op zelfstandigenaftrek. Wij pleitten voor een staffel in het urencriterium. De eerste successen zijn al geboekt want Stef Bos van de VVD heeft inmiddels een voorstel in de Kamer gedaan over een glijdende schaal. Dit geeft ook langdurige werklozen de kans om gemakkelijker een eigen bedrijf te starten en niet meer afhankelijk te zijn van een uitkering. Met enkele gemeenten in Nederland zijn we bezig over een plan om langdurig werklozen aan een eigen bedrijf te helpen.

 

 

 

Deel deze pagina: