ZZP Zorgverzekering voor 31 december opzeggen, tot 1 februari kiezen

ZZP Nederland

De deadline nadert alweer. Tot en met 31 december kunt u nog veranderen van zorgverzekeraar. Aangeslotenen bij ZZP Nederland kunnen overstappen naar Menzis om zo de collectiviteitkorting te ontvangen. Dit kan u veel geld besparen want ook uw gezinsleden kunnen dan de korting ontvangen. De korting die wij mogen bieden is 7% op de basisverzekering en 9% op de aanvullende verzekeringen.

Wat zegt de wet?
Heeft u meer tijd nodig om een en ander uit te zoeken dan kan dat. Het enige dat u dan wel moet doen is voor 1 januari 2011 uitschrijven bij uw huidige zorgverzekeraar.

Wanneer u zelf uw huidige zorgverzekering uiterlijk 31 december schriftelijk beëindigd, hebt u tot uiterlijk 31 januari van het daaropvolgende jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Een nieuwe zorgverzekering gaat in per 1 januari van dat jaar.

U hoeft niet altijd zelf uw huidige zorgverzekering te beëindigen. U kunt ook tot en met 31 december gebruik maken van de gratis opzegservice van Menzis. Menzis regelt het dan met uw huidige verzekeraar.

Wilt u meer weten over de regeling die ZZP Nederland heeft, dan kunt hier meer lezen over de ZZP Nederland regeling met Menzis. U kunt hier ook een premievoorbeeld zien en in contact komen met de overstapservice van Menzis.

 

Deel deze pagina: