Nieuws

Zzp'er kan zelf contactgegevens in Handelsregister wijzigen

Telefoonnummer en e-mailadres zijn te wijzigen

Vanaf nu is het voor eenmanszaken mogelijk de ondernemingsgegevens online in te zien. Na het inloggen zie je jouw bedrijf en kun je eenvoudig je gegevens controleren. De gegevens die je online inziet, komen overeen met de gegevens zoals deze op het uittreksel getoond worden. Verwijderen van contactgegevens is wettelijk niet toegestaan. Dit is echter wel een keuze die ook mogelijk moet zijn. ZZP Nederland strijdt er al langer voor dat elke ondernemer zijn contactgegevens ook màg verwijderen. Dit is echter nog niet gerealiseerd. 

Mijn eenmanszaak

KVK werkt continu aan de verbetering van haar dienstverlening om het voor jou als ondernemer makkelijker te maken. Een onderdeel van deze verbetering is het beschikbaar maken van het online inzien van ondernemingsgegevens. Dit geldt nu alleen voor eenmanszaken. KVK werkt er hard aan dit ook voor andere ondernemingen en rechtsvormen beschikbaar te maken.

Voordeel voor de zzp'er

Zoals eerder in dit artikel aangegeven kun je nu zelf je telefoongegevens en andere contactgegevens aanpassen. Verwijderen mag dus niet, maar het zou er wel voor zorgen dat je bijvoorbeeld minder lastig gevallen wordt door energiebedrijven, colporteurs en andere bedrijven die je ongewenst benaderen.

Bron
kvk.nl
Geplaatst op 20 december 2019