Zzp'ers gezocht voor proef met boekhouden, belastingaangifte en betalen in één

Belastingdienst

Boekhouden ingewikkeld? Bang om fouten te maken in je belastingaangifte? Of voor boetes?
Niet nodig: je krijgt nu de gelegenheid tot boekhouden, belastingaangifte doen en betalen met iDeal, allemaal in één moeite door. Als je meedoet met een proef van Stichting Zeker-OnLine en de Belastingdienst waarin je die nieuwe mogelijkheden kunt uitproberen.

De proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één' is een samenwerking tussen de Belastingdienst en de stichting Zeker-OnLine. Hij is in januari 2018 van start gegaan en duurt 2 jaar. Deelnemers krijgen de online boekhoudpakketten voor een speciale prijs. Er kunnen 2.500 zzp’ers meedoen.

Zo werkt het

Als je van de partij bent, ga je aan de slag met een online boekhoudpakket in een veilige omgeving, dat automatisch de gegevens voor jouw btw-aangifte klaarzet. Vervolgens verzendt je jouw aangifte vanuit het pakket en betaal je met iDeal. Tijdens de proef is de Belastingdienst benieuwd naar jouw ervaringen, via enquêtes of een interview. Je krijgt een onderzoeksvergoeding van € 25 als je minimaal 4 online enquêtes invult. Werk je mee aan een interview, dan geldt een uurtarief van € 50 (exclusief btw).

Natuurlijk is het veilig

De Belastingdienst werkt samen met aanbieders van online boekhoudpakketten die het keurmerk Zeker-OnLine dragen. Een pakket krijgt dit keurmerk pas als de betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit ervan vaststaan.

Partner van ZZP Nederland doet mee

De partner van ZZP Nederland voor boekhoudsoftware, Informer, doet ook mee met de deze pilot. Abonnees van ZZP Nederland kunnen met korting het pakket van Informer aanschaffen.

Meer weten over de pilot?

Er is maar beperkt plek, dus zorg dat u er op tijd bij bent! Aanmelden kan tot en met 31 maart 2018.

Meer weten en/of aanmelden

Deel deze pagina: