ZZP’ers in de bouw worden weer optimistischer

USP Consultancy

ZZP’ers in de bouw worden weer optimistischer
ZZP’ers in de bouw worden weer iets positiever over de economie, zelfs het aantal zelfstandigen in de bouw stijgt nog steeds. Dit zegt USP Marketing Consultancy die een onderzoek deed in de bestanden van de Kamer van Koophandel. Waren er in 2006 nog 52.600 zelfstandigen in de bouw, in 2010 is dat toegenomen tot 76.850. Een van de oorzaken van het verschuiven van de werkzaamheden van ZZP’ers van nieuwbouwprojecten naar klusbedrijven in de particuliere sector.

Stijging is verklaarbaar volgens ZZP Nederland
Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland, belangenbehartiger voor meer dan 11.000 zelfstandigen, is deze stijging verklaarbaar. Marrink: “in de particuliere sector liggen veel mogelijkheden, zeker nu de verkoop van huizen tegenvalt blijven mensen in hun eigen huis wonen, maar willen deze wel opknappen. Grote bouwondernemingen kunnen of willen dit blijkbaar niet zo interessant, daar liggen mogelijkheden voor ZZP’ers.

Zeker als een aantal specialisten gaat samenwerken en op deze manier kleine bouwteams vormen, liggen er kansen. De tarieven van ZZP’ers zijn aantrekkelijk, ze kennen geen overheadkosten en zijn echte vakmensen. Wij hebben dit tijdens het begin van de crisis aal aangegeven en gelukkig spelen veel van onze aangesloten zelfstandigen daar op in.”

Link| onderzoek USP Marketing Consultancy | (PDF)
 

Deel deze pagina: