(050) 700 1950
Stuur een bericht

Achtergrond

Uit onvrede met de toenmalige (2005) mogelijkheden voor kleine ondernemers is ZZP Nederland ontstaan. Oprichter Johan Marrink merkte op dat de informatie over ondernemerschap wel erg karig was. Als het er al was, werd de informatie ook nog eens slecht uitgelegd. Hier moest wat aan gebeuren. Een dag later was de oprichting van ZZP Nederland een feit. De website van ZZP Nederland richtte zich vooral op informatie over ondernemerschap zo duidelijk mogelijk op te schrijven om zodoende ondernemerschap te stimuleren.

Groei

Nadat een afspraak met zorgverzekeraar Menzis was gesloten zodat ook ondernemers collectieve korting konden krijgen op hun zorgverzekering ging het snel met het ledenaantal. En door de groei van het ledenaantal werd ZZP Nederland steeds serieuzer genomen. Hierdoor werd ZZP Nederland een vraagbaak voor allerlei partijen; ondernemers, opdrachtgevers, maar ook overheidsinstanties. Het besef begon te groeien dat ZZP Nederland ook op het gebied van belangenbehartiging een woordje mee kon spreken. Inmiddels wordt ZZP Nederland voor allerlei overleggen gevraagd en schuiven wij vaak aan bij belangenorganisaties en overheidsinstanties. ZZP Nederland probeert niet alleen problemen aan te kaarten, maar ook met oplossingen te komen.

Huidige tijd

Inmiddels heet ZZP Nederland Stichting ZZP Nederland en heeft bijna 40.000 aangeslotenen. Er zijn collectieve afspraken met zes verschillende zorgverzekeraars en op vele zaken die ZZP'ers kunnen gebruiken zijn kortingen bedongen. Daarnaast heeft Stichting ZZP Nederland nu haar eigen verzekeringsafdeling waar alle benodigde verzekeringen af te sluiten zijn. 

Deel deze pagina: