Verkorte Opleiding HBO V

Praktische informatie

LOI en Capabel Hogescholen
Meerdere locaties in Nederland

Verkorte HBO-V/bachelor opleiding met korting of subsidie

Sinds 1 januari 2015 valt de extramurale verpleging en verzorging niet meer onder de AWBZ maar onder de Zorgverzekeringswet. Hierdoor heeft de (wijk)verpleegkundige (die minimaal 8 uur per week werkt in de extramurale gezondheidszorg) er een belangrijke taak bijgekregen: op een transparante manier indiceren.

Er is een stijgend tekort aan HBO-V en bachelor niveau Verpleegkundigen. Als je dit diploma hebt kun je rekenen op een uitdagende baan met een hoger tarief en interessantere en bredere werkzaamheden.

ZZP Nederland heeft samen met Capabel Hogeschool en LOI Hogeschool mogelijk gemaakt dat zzp’ers die hiervoor in aanmerking komen via een versneld traject en naast hun huidige baan, toch het HBO-V /bachelor getuigschrift kunnen behalen.Voor wie?

De verkorte opleiding is uitsluitend toegankelijk voor inservice opgeleide verpleegkundigen en Mbo-4 verpleegkundigen met een geldige BIG-registratie.

Korting of subsidie

Korting via ZZP Nederland voor onze aangeslotenen
Speciaal voor aangesloten zelfstandigen bij ZZP Nederland bieden LOI Hogeschool en Capabel Hogeschool kortingen die variëren van 15 tot 25% op de normale opleidingskosten. Let op: de korting geldt niet in combinatie met de subsidievouchers (zie hieronder). Ben je nog niet aangesloten bij ZZP Nederland? Voor € 22,50 per jaar bent je  aangesloten en kun jij de korting ook krijgen.

Subsidie van OCW
Het ministerie van OCW heeft een subsidieregeling die ook geldt voor zzp'ers in de Zorg. Bij LOI Hogeschool en Capabel Hogeschool kunnen studenten daardoor een HBO-bacheloropleiding volgen met een subsidie tot € 10.000,-. De subsidie wordt niet in een keer verstrekt, maar per cluster van 30 EC. Per cluster bedraagt de subsidie € 1.250,-. Een volledige HBO-bacheloropleiding bestaat uit acht clusters die samen 240 EC vormen. In totaal kan een student dus aanspraak maken op € 10.000,- subsidie.

Overige eisen

Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de subsidieregeling. Zo dient de student te voldoen aan de toelatingseisen van de bacheloropleiding en mag hij of zij (bij SPH en de ICT-opleidingen) nog niet eerder een Associate degree, bachelor- of  masteropleiding hebben afgerond of op dit moment volgen, die is bekostigd door de overheid. Voor Verpleegkunde geldt dit alleen als het een bachelor- of masteropleiding voor de zorg betreft.

Informeer bij Capabel en LOI Hogescholen

Je kunt uitleg krijgen over het complete traject en de inhoud van de opleidingen van de twee aanbieders van de HBO-bachelor Opleiding tot verpleegkundige, LOI Hogeschool en Capabel Hogeschool. De contactpersonen per hogeschool zijn:

  • LOI Hogeschool; Hanne Wiegman, 06-17007134, hwiegman@loi.nl 
  • Capabel Hogeschool; Lineke Koldenhof, 06- 30162454, opleiding@capabelhogeschool.nl

Link naar de Powerpointpresentatie van Loi Hogeschool
Link naar de Powerpointpresentatie van Capabel Hogeschool

Deel deze pagina: