(050) 700 1950
Stuur een bericht

Verkorte Opleiding EVC HBO V

Praktische informatie

LOI en Capabel Hogescholen
Meerdere locaties in Nederland

Verkorte HBO-V/bachelor opleiding  met forse korting

Sinds 1 januari 2015 valt de extramurale verpleging en verzorging niet meer onder de AWBZ maar onder de Zorgverzekeringswet. Hierdoor heeft de (wijk)verpleegkundige (die minimaal 8 uur per week werkt in de extramurale gezondheidszorg) er een belangrijke taak bijgekregen: op een transparante manier indiceren.

Er is een stijgend tekort aan HBO-V en bachelor niveau Verpleegkundigen als u dit diploma heeft kunt u rekenen op een uitdagende baan met een hoger tarief en interessantere en bredere werkzaamheden.

ZZP Nederland wil samen met Capabel Hogeschool en LOI Hogeschool mogelijk maken dat zzp’ers die hiervoor in aanmerking komen via een versneld traject en naast hun huidige baan, toch het HBO-V /bachelor getuigschrift kunnen behalen.

Leden ZZP Nederland ontvangen 15 tot 25% korting op EVC- en opleidingskostenVoor wie?

De verkorte opleiding is uitsluitend toegankelijk voor inservice opgeleide verpleegkundigen en Mbo-4 verpleegkundigen met een geldige BIG-registratie.

Stappenplan voor verkorte opleiding

Stap 1 U doet een Quickscan.

Wat wordt beoordeeld met de Quickscan is of uw kennis en ervaring voldoende is om voor sommige modules (vakken) vrijstellingen te verkrijgen voor het HBO-bachelor getuigschrift ‘Opleiding tot Verpleegkundige’, zodat u de verkorte opleiding kunt volgen. De Quickscan geeft  u een schriftelijke advies waarin wordt verteld of voor u een Eerder Verworven Competenties (EVC)-traject en de verkorte opleiding  tot verpleegkundige (HBO-V) haalbaar is.

Stap 2 Ga naar een van de gratis informatiebijeenkomsten.

Wat ook de uitkomst van de Quickscan is, u bent van harte welkom op de informatiebijeenkomsten. Tijdens de informatiebijeenkomsten krijgt u uitleg over  het complete EVC-traject en de inhoud van de opleidingen. Er zijn twee aanbieders van de HBO-bachelor Opleiding tot verpleegkundige, te weten LOI Hogeschool en Capabel Hogeschool. Voor alle bijeenkomsten gelden dezelfde tijden; 19.00-21.30 uur. De volgende bijeenkomsten zullen zijn in mei en juni en worden gehouden in Zwolle, Rotterdam en Utrecht.

Stap 3 Volg het EVC-traject

Dankzij Eerder Verworven Competenties (EVC’s)  is het mogelijk om uw praktijkervaring vast te leggen in een Ervaringscertificaat. In dit traject wordt bekeken of uw EVC’s kunnen worden verzilverd, zodat u die onderdelen niet opnieuw hoeft te behalen. Hierdoor wordt het totale traject korter en goedkoper. Dat kan u 8 tot 16 maanden studie en 3000 tot 8000 euro's lagere opleidingskosten opleveren.

Stap 4 Volg het resterende studietraject en studeer sneller en goedkoper af

U weet nu welke EVC’s zijn verzilverd en welke modules u nog moet behalen. U volgt alleen die modules waarvoor u geen EVC-vrijstelling heeft gekregen. De resterende studietijd is dan korter en varieert van  8, 12, 16 tot maximaal 20 maanden (de volledige opleiding duurt 3 tot 4 jaar). 

Nog meer voordelen:

Forse Korting via ZZP Nederland voor onze leden
Speciaal voor leden van ZZP Nederland bieden LOI en Capabel kortingen die variëren van 15 tot 25% op de normale EVC en opleidingskosten. Bent u nog geen lid? Voor € 20,- per jaar bent u lid en kunt u de korting ook krijgen.

Extra subsidie van OCW
Het ministerie van OCW heeft een subsidieregeling die ook geldt voor ZZP'ers in de Zorg. De subsidievouchers zijn € 1.250,- of bij langere studieduur een veelvoud daarvan. Meer informatie over de vouchers krijgt u tijdens de informatiebijeenkomsten.

Aanmelden voor de gratis informatiebijeenkomst

Voor alle bijeenkomsten gelden dezelfde tijden; inloop 19.00 uur, start programma 19.15 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. 

Aanmeldformulier EVC HBO-V
  • i

Deel deze pagina: