Langer mee AOV

Langer mee AOV

  • Voor ondernemers met een zwaar beroep
  • Zet actief in op preventie

Langer mee AOV

Het probleem

Ondernemers met een zwaar beroep -zoals u- redden het vaak niet om door te werken tot hun 67ste, waardoor er een inkomensgat ontstaat tussen het moment waarop U moet stoppen met werken en de AOW-leeftijd.

Preventie

De door ons aangeboden oplossing zet actief in op preventie van arbeidsongeschiktheid voor u als ondernemer. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering heeft u minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige (van De Amersfoortse) over hoe het met u en uw bedrijf gaat. De arbeidsdeskundige kan helpen om op tijd dreigende arbeidsongeschiktheid te herkennen en dit te voorkomen. En hij laat u nadenken over hoe u de AOW-leeftijd gezond en werkend kan bereiken. Tijdens de gesprekken kijken u en de arbeidsdeskundige naar de belasting en belastbaarheid in uw werk en de ontwikkeling van uw bedrijf. Als u uw bedrijf op termijn niet meer kunt voortzetten, wordt samen met de arbeidsdeskundige gekeken naar wat u nog wel kunt en wilt.


Re-integratie

Als u toch (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt, ontvangt u een uitkering. Deze uitkering wordt langzaam afgebouwd en loopt maximaal 5 jaar door. In deze periode wordt er gezamenlijk gekeken of u weer voor uw eigen inkomen kan zorgen, in uw eigen beroep, door taakverschuivingen of in een ander (lichter) beroep, eventueel door bij- of omscholing. De 5-jaars uitkering past bij de verwachting dat iemand veelal binnen 5 jaar re-integreert óf omgeschoold kan worden en daardoor weer in staat is steeds meer te gaan werken. Kunt u ondanks alle inspanningen niet langer het minimumloon verdienen met algemeen geaccepteerd werk in Nederland, dan krijgt u 75 procent van het verzekerde bedrag tot de AOW-leeftijd.

Highlights

  • (gedeeltelijke of gehele) premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid vanaf 90 dagen (bij deze premiestelling);
  • dekking tot 67 jaar en 3 maanden;
  • minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige

Meer weten?

Bel voor meer informatie met één van onze adviseurs.

050-7001952


Informatiefilmpje