Montage voor Installatiebedrijven

Montage voor Installatiebedrijven

 • Voor al jouw installatie- en montageprojecten
 • De meeste risico’s voor jouw project gedekt
Direct premie berekenen

Montage voor Installatiebedrijven

Waarom een Montageverzekering voor een onderaannemer?

Vertrouwen op de verzekering van de hoofdaannemer blijkt in veel gevallen niet verstandig. De dekking is immers afhankelijk van de polis die de hoofdaannemer heeft afgesloten. Zo mag een onderaannemer in veel gevallen de schade niet claimen op de polis van de hoofdaannemer en loopt de onderaannemer ook nog eens het risico dat schade op hem worden verhaald. Daarnaast kennen CAR-verzekeringen van grote aannemers vaak (zeer) hoge eigen risico's, waardoor een door de onderaannemer veroorzaakte schade geheel of gedeeltelijk voor zijn eigen rekening blijft. Een CAR- of Montageverzekering voor de onderaannemer biedt de zekerheid dat door hem uitgevoerd werk is gedekt op de eigen polis, ongeacht de verzekering en de polisbepaling van de hoofdaannemer. En dat is wel zo zeker...

Verzekeringskaarten

Met een verzekeringskaart zie je in één oogopslag wat wel en niet verzekerd is.


Het is een veel vergeten verzekering voor zzp’ers die bouw- en technische activiteiten als hoofdinkomen hebben. Veelal is men wel verzekerd middels een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) maar die dekt alleen schade die je aan anderen toebrengt.

Voorbeeld: je plaatst bij een klant een kostbare HR-cvketel en deze valt tijdens de montage van de muur en is beschadigd. Deze schade is gedekt onder een montageverzekering.

Een AVB dekt dan alleen de schade die je aan andermans eigendommen toebrengt. Dat betekent dat de vloer vergoed wordt door de AVB, maar dat je voor de rest van de schade helemaal zelf verantwoordelijk bent. 

Voordelen

 • Verzekerd tegen de meeste risico's in de installatiebranche
 • Al jouw projecten verzekerd
 • Dagelijks opzegbaar

Om dit soort schade financieel te dekken heb je een Montageverzekering nodig. Deze vergoedt de schade aan het werk zelf. Deze schade kan bestaan uit: materiële schade, verlies, diefstal of vernietiging door bijvoorbeeld brand. Dit betekent dat alle op het bouwterrein aanwezige- en voor de montage bestemde materialen, constructies, onderdelen en hulpwerken onder de dekking vallen. Met een Montageverzekering is ook dekking voor beschadiging van materialen die niet door jou geleverd zijn.

Bij een Montageverzekering is ook dekking voor schade die je veroorzaakt aan eigendommen van opdrachtgevers tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. 


Collectieve Montageverzekering voor aangesloten zelfstandigen

ZZP Nederland heeft met een verzekeraar een collectieve afspraak kunnen maken waardoor de premie zeer betaalbaar is in combinatie met een dekking die voor de meeste zzp’ers voldoende is. Er zijn geen kosten verschuldigd voor het afsluiten van de polis.

De collectieve ZZP Montageverzekering bestaat standaard uit vier rubrieken:

 • Rubriek 1: dekking op het project zelf, maximaal € 50.000,- per schade
 • Rubriek 2: dekking bestaande eigendommen opdrachtgever, maximaal € 50.000,- per schade
 • Rubriek 3: dekking op hulpmateriaal, maximaal € 10.000,- per schade
 • Rubriek 4: dekking op eigendommen van directie/personeel, maximaal € 10.000,- per schade

Optioneel - (meerprijs € 3 a 4,- per maand)

 • Rubriek 5: dekking op schade tijdens transport, maximaal € 10.000,- per schade

Het eigen risico is €250,- per gebeurtenis. Voor diefstal/vandalisme tijdens het onderhoudstermijn geldt een eigen risico van €1000,-. Voor schade op een werk in België en Duitsland geldt een eigen risico van € 2.500, - per schade.

Het betreft hier een doorlopende Montageverzekering, dat betekent dat je niet ieder project dient aan te melden bij de verzekeraar, de polis is dagelijks opzegbaar. De meeste beroepen zijn via deze polis te verzekeren, zie onderaan de beroepenlijst.

Aanvragen Online

Direct aanvragen
Scroll in tabel om meer te zien
Beroepenlijst
Airco installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw MON
CV-, installateur MON
Elektricien/elektra-installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw MON
Gasfitter MON
Gevel en dakbeplating, installateur MON
Installateur van alarmsystemen / monteren en demonteren Burgerlijke en Utiliteitsbouw MON
Keukeninstallateur MON
Loodgietersbedrijf excl. dakdekken MON
Loodgietersbedrijf incl. dakdekken MON
Sanitair, installateur MON
Sprinklerinstallaties, installateur Burgerlijke en Utiliteitsbouw MON
Systeemplafonds en wanden installateur MON
Zonwering / wanden, installateur MON

* Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)

Hulp nodig?

Voor meer informatie kan je bellen met de verzekeringsadviseurs, zij kunnen je snel voorzien van een scherp premievoorstel met een uitstekende dekking

050-7001950

Stuur ons een bericht

Downloads

 1.  
  Download (85 kB)

  PDF Bestand

 2.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand