Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

 • Zelf online af te sluiten

Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering voor zzp’ers

Het verliezen van een dierbare is al zwaar genoeg. Als zzp‘er ben je extra kwetsbaar. Dan is het fijn als jouw nabestaanden geen financiële zorgen hebben. Met een overlijdensrisicoverzekering geef je een gegarandeerde uitkering aan jouw nabestaanden bij overlijden voor de einddatum van de verzekering. Dat geeft een gerust gevoel.

Je wilt jouw gezin beschermen tegen financiële moeilijkheden als jij of jouw partner komt te overlijden. Met de Overlijdensrisicoverzekering kan je er gerust op zijn dat jouw nabestaanden dan financieel ondersteund worden. Zij krijgen in geval van overlijden voor de einddatum van de verzekering een gegarandeerd bedrag uitgekeerd dat zij direct kunnen gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld jouw partner de hypotheek blijven betalen en kunnen jouw kinderen studeren.

Jij kiest

 • De looptijd van de verzekering.
 • De hoogte van het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd.
 • Wie de uitkering ontvangt.
 • Of je de premie per maand, kwartaal, half jaar of jaar betaalt.

Je bepaalt zelf hoe de verzekering eruit ziet

Tijdens de looptijd van de verzekering kan je jouw verzekering op onderdelen wijzigen. Je kan bijvoorbeeld aanpassen wie de uitkering ontvangt of het verzekerd bedrag verlagen. Ook kan je jouw verzekering op ieder moment stopzetten. Als jouw Overlijdensrisicoverzekering is gekoppeld aan een hypotheek (verpand), dan is stopzetten alleen mogelijk na goedkeuring van de geldverstrekker.

Er zijn kosten verbonden aan het afsluiten van deze verzekering. Wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland zijn de kosten éénmalig € 75,-. Ben je niet aangesloten, dan brengen wij éénmalig € 175,- bij je in rekening. Eerst aansluiten

Direct afsluiten via verschillende aanbieders


Belangrijke kenmerken

 • Een gegarandeerde uitkering voor jouw nabestaanden: je kan er gerust op zijn dat jouw nabestaanden financieel verzorgd achterblijven als je komt te overlijden.
 • Je kiest zelf hoe de verzekering eruit ziet: je kiest de looptijd, hoogte van de uitkering en wie de uitkering ontvangt.

De Overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die uitkeert als een verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Je betaalt hiervoor een premie. Bij overlijden voor de einddatum van de verzekering krijgen jouw nabestaanden dan een gegarandeerd bedrag uitgekeerd dat zij direct kunnen gebruiken. Als je de verzekering afsluit, bepaal je zelf de hoogte van de uitkering en wie deze ontvangt.

* Voor het afsluiten van een verzekering bij ZZP Nederland Verzekeringen moet je aangesloten zijn bij ZZP Nederland.  Eerst aansluiten (slechts € 22,50 p/j)


Hulp nodig?

Bel voor meer informatie met onze verzekeringsadviseurs.

050-7001952

Documenten

 1.  
  Download (226 kB)

  PDF Bestand

 2.  
  Download (1 MB)

  pdf-bestand