Arbeidsongeschiktheid

Timmerman Joost zijn AOV

AOV op maat - Joost

Joost is timmerman en vorig jaar begonnen voor zichzelf. Hij heeft met een boekhouder alles doorgenomen en op zijn advies op korte termijn een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Joost heeft een vrouw en 2 kinderen en wil gewoon dat alles goed geregeld is.

AOV met advies

Joost heeft geen verstand van verzekeren en wil zich hier eigenlijk niet mee bezig houden. Hij heeft dus al gauw een adviseur in de arm genomen. Na het invullen van een inventarisatie formulier gaat de adviseur aan de slag en bespreekt de mogelijkheden met Joost. 

Als zzp'er ben ik een stuk meer gaan verdienen. Logisch dat ik een gedeelte van dit geld gebruik voor een AOV. Ik wil gewoon dat alles goed geregeld is voor als er iets gebeurt.

Joost zijn situatie

Joost is 32 jaar en pas begonnen als zzp'er. Het eerste jaar heeft hij € 40.000,- winst gemaakt. Hij verzekert het maximale percentage van 90% en komt hiermee uit op een verzekerd bedrag van € 36.000,-. Joost heeft een klein potje en wilt maximaal 2 maanden wachten totdat de verzekering uitkeert. Hij besluit om ook psychische klachten mee te verzekeren. Een goede vriend van hem heeft namelijk 2 jaar thuis gezeten in verband met een burn-out. Joost wil dit risico niet lopen!

De premie die Joost gaat betalen

De adviseur overhandigt de offerte aan Joost. De premie die hij gaat betalen voor het eerste jaar is € 216,90 per maand! De korting wordt in 3 jaar afgebouwd maar is dan nog steeds veel voordeliger dan Joost had gedacht. Joost wordt nog eens extra verrast als de adviseur hem vertelt dat de premie bruto is en Joost deze mag aftrekken in box 1 bij de inkomstenbelasting waardoor hij minder belasting betaalt. Netto komt de premie uit op ongeveer € 136,- per maand. 

Disclaimer: maatwerk

Elke situatie is anders en elke verzekering is maatwerk. Bovenstaand voorbeeld geeft daarom een indicatie van wat de premie zou kunnen zijn maar je kan hier geen rechten aan ontlenen. Laat je altijd goed informeren en bij voorkeur adviseren.  Ben je benieuwd wat de premie voor jouw situatie wordt? Bereken dan jouw premie voor jouw situatie via onderstaande button.

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 finadvies@zzp-nederland.nl
Contact met administratie
Op deze pagina