Arbeidsongeschiktheid

Wijkverpleegkundige Anne haar AOV

Verpleegkundige thuiszorg

Anna is wijkverpleegkundige en sinds 2 jaar zelfstandige. Omdat ze nog niet zeker wist of het zzp-schap iets voor haar was, heeft ze nog even gewacht met het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Na 2 jaar ondernemen is ze verknocht geraakt aan het ondernemen en wil ze niet meer anders. Hoog tijd dus om ook dit aspect goed te gaan regelen.  

AOV met advies

Anna heeft niet veel verstand van verzekeringen en zeker niet van AOV. Ze heeft daarom vrijwel meteen contact gezocht met een adviseur om haar te helpen. De adviseur heeft een inventarisatie gedaan en de mogelijke opties besproken, dit zijn er nogal wat. Op basis van de wensen van Anna en het advies van de adviseur zijn er premies opgevraagd bij diverse verzekeraars. Uiteindelijk is er een keuze gemaakt op basis van voorwaarden en uiteraard de premie. 

De adviseur heeft me erg goed geholpen. Heel fijn ook dat ik niet naar een kantoor hoefde te komen maar we alles telefonisch en via de e-mail hebben kunnen kortsluiten. Ik had dit zelf nooit gekund en ben nu goed verzekerd. Rustgevend gevoel!

Anne haar situatie

Anna is 32 jaar en wijkverpleegkundige. Ze verdient hiermee € 40.000,- op jaarbasis. Ze verzekerd 80% van haar inkomen wat uitkomt op € 32.000,-. Anne heeft niet veel spaargeld en wil dus niet al te lang wachten voordat de verzekering uitkeert. De wachttijd of ook wel eigen risicotermijn is daarom 1 maand. Vanuit het beroep dat Anne doet weet ze dat psychische klachten een serieus risico is, zij verzekerd dit dan ook mee. Tot slot volgt Anne het advies op van de adviseur om een aanvangskorting te ontvangen. Dit is een korting voor maximaal de eerste 3 jaar op de premie. Wanneer Anne immers over een aantal jaar nog steeds gezond is, zou ze erover kunnen nadenken om over te stappen naar een andere verzekeraar om weer de korting te ontvangen. 

De premie die Anne gaat betalen

Anne betaalt het eerste jaar € 278,26 premie. De premie is aftrekbaar van het (bruto-)inkomen, uitgaven voor inkomensvoorzieningen, en dat leidt tot een lager te betalen bedrag aan belasting dan zonder die aftrekpost. Netto betaalt zij daarom slechts € 175,-! Anne haar eerste reactie was dat ze dit eigenlijk veel eerder had moeten doen. 

Disclaimer: maatwerk

Elke situatie is anders en elke verzekering is maatwerk. Bovenstaand voorbeeld geeft daarom een indicatie van wat de premie zou kunnen zijn maar je kan hier geen rechten aan ontlenen. Laat je altijd goed informeren en bij voorkeur adviseren.  Ben je benieuwd wat de premie voor jouw situatie wordt? Bereken dan jouw premie voor jouw situatie via onderstaande button.

Berekenen en/of advies aanvragen 

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 finadvies@zzp-nederland.nl
Contact met administratie
Op deze pagina