Verzekering

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) zzp

man pen computer bav orv
Zelf online af te sluiten
Bepaal zelf de hoogte van de uitkering
Lage afsluitkosten

In vijf minuten kan een leven totaal veranderen...

Wist je dat er elk jaar zo’n 10.000 mannen en vrouwen tussen de twintig en de vijftig jaar overlijden? Voor de nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende gevolgen, ook financieel. Er ontstaat plotseling een andere financiële situatie. Misschien is er een (hypotheek)schuld of komt de continuïteit van een (eigen) bedrijf in gevaar. Kortom, door jouw overlijden of dat van jouw partner is de kans groot dat er opeens extra geld nodig is. Met een overlijdensrisicoverzekering kun je jouw nabestaanden verzorgd achterlaten.

Wettelijk nauwelijks iets geregeld

Wettelijk is er voor nabestaanden nauwelijks iets geregeld. Wanneer je overlijdt, kunnen jouw nabestaanden een beroep doen op de Algemene nabestaandenwet. Maar deze voorziet slechts in een inkomen dat maximaal 70% van het minimumloon bedraagt. Als de nabestaanden er al voor in aanmerking komen. Gezien het aantal voorwaarden dat in de wet is vastgelegd, is dat nog maar de vraag.

Maar weinig startende zzp’ers realiseren zich dat het recht op nabestaandenpensioen vaak vervalt zodra ze opzeggen bij hun werkgever en voor zichzelf beginnen. Voorkom dat dit je naasten zuur gaat opbreken en doe een pensioencheck.

Hulp nodig?

Onze ervaren en professionele adviseurs staan voor je klaar. Bel of mail ons vrijblijvend voor meer informatie.
050-7001952 Stuur ons een e-mail

Waarom een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is geschikt voor iedereen die nabestaanden financiële zekerheid bij overlijden wil bieden. Als de verzekering aan de hypotheek is gekoppeld, wordt het bedrag (gedeeltelijk) afgelost op de hypotheek. Zodat de nabestaanden in het huis kunnen blijven wonen. U kunt de verzekering ook afsluiten met een ander doel. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat uw nabestaanden dezelfde levensstandaard kunnen aanhouden als voorheen, om de studie van uw kinderen zeker te stellen of om te voorkomen dat uw nabestaanden plotseling te maken krijgen met erfbelasting.

Kosten van een ORV

Bij ZZP Nederland kan je op basis van 'execution only' bij verzekeraar TAF een ORV afsluiten. Dit betekent dat je de verzekering zelf afsluit en wij je hier niet over adviseren. De premie en het uitgekeerde bedrag bepaal je zelf. Er zijn kosten verbonden aan het afsluiten van deze verzekering. Wanneer je bent aangesloten bij ZZP Nederland zijn de kosten éénmalig € 75,-. Ben je niet aangesloten, dan brengen wij éénmalig € 175,- bij je in rekening. 

Jij kiest:

  • De looptijd van de verzekering.

  • De hoogte van het bedrag dat bij overlijden wordt uitgekeerd.

  • Wie de uitkering ontvangt.

  • Of je de premie per maand of jaar betaalt.

Krijg inzicht met Finsave

Wil jij weten hoe je jouw gezin achterlaat bij overlijden? Via de tool Finsave krijg je in een paar klikken inzicht en kun je verschillende scenario's bekijken. Bijvoorbeeld de inkomensdaling  tot je eerste kind 18 wordt of wanneer je hypotheek is afgelost. Op deze manier krijg je een beeld bij wat voor bedrag je zou kunnen verzekeren binnen de Overlijdensrisico verzekering. 

Lees alles over Finsave

Externe video URL

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Klik op onderstaande button voor alle verzekeringskaarten en onze dienstenwijzer te vinden. In de verzekeringskaart vind je in één oogopslag wat de verzekering inhoudt, voor wie de verzekering bedoeld is en wat de verzekering wel en niet dekt. 

Verzekeringskaarten en dienstenwijzer

Op deze pagina