Ledenvoordelen

Flow je AOV buffer

AOV buffer

Met Flow kun je heel eenvoudig automatisch een buffer voor je AOV opbouwen. Hoe, dat lees je hieronder. 

Het maandelijkse bedrag voor de AOV kun je verlagen door een langere wachttijd in te stellen tot je de verzekering in laat gaan, bijvoorbeeld tussen drie en zes maanden nadat je arbeidsongeschikt bent geworden. Alleen moet je dan wél een buffer hebben om de periode te overbruggen tot de verzekering ingaat. Via De Flow-app kun je het opbouwen van de AOV-buffer heel eenvoudig automatisch regelen.

Hoe werkt het?

In het voorbeeld hieronder kun je zien hoe de geldmethode werkt. Eerst zet je geld apart in verschillende potjes: de inkomstenbelasting, de btw, zakelijke uitgaven en het maandelijkse salaris uit je onderneming. Het geld dat hierna overblijft gaat automatisch naar het potje voor de AOV-buffer. Is het streefbedrag voor de overbruggingsperiode bereikt, dan gaat het geld vanzelf naar de algemene buffer of naar het potje voor winst.

Direct naar de Flow-app

Hoe bereken je wat je nodig hebt voor de AOV-buffer?

Je buffer berekenen is niet eenvoudig. Een vuistregel die je kunt gebruiken is: tel je maandelijkse privésalaris op bij de zakelijke kosten die per maand nodig zijn om je bedrijf in de lucht te houden. Vermenigvuldig dit bedrag met het aantal maanden tot de verzekering in gaat en je weet welk bedrag je maandelijks in het potje voor de AOV-buffer moet zetten.

In de blog "Hoe groot moet de buffer zijn voor een zzp'er" staat veel meer meer informatie over hoe je een buffer op kunt bouwen. 

Stel dat je iedere maand 3500 euro nodig hebt, dan moet je voor een periode van drie maanden ruim 10.000 euro in de AOV-buffer hebben staan tot de premie ingaat. Dat is niet een bedrag dat de meeste freelancers meteen paraat hebben, maar via de flow bouw je het bedrag automatisch op.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan direct aan de slag en start met de AOV-bufferflow!

Open de Flow-app of download ‘m hier om te beginnen.

Op deze pagina