Ledenvoordelen

Zakelijke SNS betaalrekening met voordeel!

Header Loods SNS

Als ondernemer is een zakelijke betaalrekening onmisbaar. Als je deze met voordeel bij een betrouwbare partij kan openen is dat natuurlijk mooi meegenomen! Open via onderstaande link een zakelijke betaalrekening bij SNS en ontvang een jaar gratis ZZP Nederland Basis lidmaatschap t.w.v. € 22,50. Hoe? Dat lees je verderop. 

Voordelen SNS Starterspakket

Maak een vliegende start als zzp’er met het SNS Starterspakket: 

  • € 7,95 per maand, de eerste 3 maanden zijn gratis 
  • 1.000 transacties per jaar, een betaalpas en internetbankieren
  • makkelijk uit te breiden met extra’s, zoals een zakelijke creditcard of een pinautomaat
  • mogelijkheid om je boekhoudpakket te koppelen en zakelijke betaalverzoeken te sturen 
  • gratis startersgesprek

Open SNS Betaalrekening

SNS logo

Een jaar gratis lidmaatschap cadeau bij openen SNS rekening

Ben je nog geen klant van SNS en open je er een zakelijke betaalrekening? Dan betaalt SNS een jaar lang jouw ZZP Nederland Basisabonnement t.w.v. €22,50! Heb je een plus- of premium abonnement? Dan krijg je €22,50 korting. Zowel voor nieuwe als bestaande leden. De korting wordt toegepast bij verlenging van je ZZP Nederland lidmaatschap.

Heb je jouw rekening geopend bij SNS? Klik dan daarna op onderstaande button, vul de e-mail aan en verstuur 'm.  

Claim korting

Waarom SNS? 

We vinden dat bankieren anders kan. Bij ons sta je als ondernemer voorop en we helpen je met de groei van je bedrijf. Het gaat bij ons om jou: de ondernemer achter de cijfers. Wat zijn je wensen? En hoe kunnen we je daarbij helpen? De producten en diensten die we aanbieden sluiten aan bij de wensen en behoeften van de ondernemer met groeiambitie. Bijvoorbeeld financiering van je werkvoorraad met een zakelijk krediet of verduurzaming van je bedrijfspand met een hypotheek.

Waarom een zakelijke rekening als zzp'er verstandig is 

Een eerste hele simpele reden om je zakelijke bankzaken niet met een privérekening te regelen: omdat het niet mag van je bank. Je vindt dit terug in de voorwaarden van je bank. En het is naast dit gegeven ook slim om je financiën privé en zakelijk te scheiden. Het geeft je veel beter inzicht; niet alleen voor jezelf, maar ook voor de boekhouder. Dit is fijn want als ondernemer is het goed om te weten hoe je ervoor staat. Ook bespaart het je tijd, als je bijvoorbeeld zaken moet aanleveren bij de boekhouder of de belastingdienst. Tot slot levert het je ook nog eens geld op, want je kunt namelijk de kosten opvoeren als zakelijke kosten. 

Voordelen van een zakelijke rekening

Er zijn veel voordelen van een zakelijke rekening. Hieronder vind je de belangrijkste. 

1. Goed overzicht: meer grip op je geldzaken

Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je boekhouder en de Belastingdienst. Al je zakelijke inkomsten, uitgaven en jaaroverzichten staan op je zakelijke rekening. Voor privéuitgaven maak je bijvoorbeeld maandelijks een vast bedrag over naar je privérekening, zoals mensen in loondienst maandelijks salaris krijgen. Zo heb je meteen meer grip op je geldzaken. Je weet beter wat je uitgeeft, wat je nodig hebt en hoeveel je aan buffer overhoudt.

2. Professionele uitstraling

Je bedrijfsnaam als afzender en ontvanger: dat geeft niet alleen een goed gevoel, het staat ook wel zo professioneel voor klanten en opdrachtgevers.

3. De kosten kun je opvoeren

Voor de meeste zakelijke rekeningen betaal je meer dan voor een privérekening. Dat komt onder andere omdat een bank ook meer kosten voor deze rekening maakt. En meestal is er op een zakelijke rekening meer verkeer. Het voordeel: de kosten kun je opvoeren als zakelijke kosten en zijn daarmee dus aftrekbaar.

4. Besparen op je boekhoudkosten

Een zakelijke rekening is niet verplicht vanuit wetgeving, maar de meeste accountants en boekhouders zullen je een zakelijke rekening aanraden. Zo zijn ze geen tijd kwijt (en jij dus geen geld) aan het ontrafelen van alle geldstromen. Daarbij is het dus zo dat je van je bank geen zakelijke bankzaken mag doen met een privérekening. 

5. Langer online terugzoeken

Bij de meeste banken heb je met een zakelijke rekening langer de tijd om jaaroverzichten of bij- en afschrijvingen in te zien en te downloaden. Dat heeft als voordeel dat je zo een handeling kunt terugzoeken als je iets niet meer zeker weet. En het is handig, want veel zzp'ers vragen uitstel aan bij de Belastingdienst. Als je na een tijd pas spullen voor je aangifte gaat verzamelen, heb je zo alles nog bij de hand.

6. Meer zakelijke rekeningen onder 1 dak

Het kan handig zijn om verschillende zakelijke rekeningen te hebben. Bijvoorbeeld om je buffer voor mindere tijden of ziekte apart te zetten, of voor de btw of je spaargeld. Het is prettig om deze potjes onder 1 zakelijk dak te hebben. Extra handig: als je tussen deze rekeningen geld overboekt, staat het meteen op de rekening.

Op deze pagina