(050) 700 1950
Stuur een bericht

Workshops

Hieronder leest u op welk tijdstip en in welke zaal u de workshops kunt volgen. Ook komt u meer te weten over inhoud van de workshops.

Workshop 1  ‘De nieuwe modelovereenkomsten in de praktijk’

Tijd: 13.00-13.45 (VOL!) en 14.00-14.45    Zaal: 416   Aangeboden door: USG Legal

Samenvatting:

Ten tijde van het congres zijn we anderhalve maand na de invoering van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), die per 1 mei 2016 in werking is getreden. Is alles nu duidelijk en geregeld? Hoe zorgt u er voor dat u een overeenkomst van opdracht aangaat die zowel juridisch als fiscaal nauwelijks risico’s met zich meebrengt? De specialisten van de Belastingdienst en de ZZP-juristen van USG Legal nemen u mee in een praktisch verhaal rond de modelovereenkomsten en hoe hier in de praktijk mee om te gaan. 

Workshop 2 ‘Speeddaten met je boekhouding!’

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45    Zaal: 211   Aangeboden door: Informer

Samenvatting:

Zelf boekhouden wordt steeds eenvoudiger. In 45 minuten krijg je een speedcursus boekhouden met praktische tips die iedere ZZP’er zou moeten kennen. Na afloop van de workshop weet je alles over aftrekposten, slim debiteurenbeheer, privé-opnames en hoe je dit allemaal netjes in jouw administratie verwerkt!

Workshop 3 ‘Eenvoudig je eigen financiële situatie en risico's inzichtelijk maken’​

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45 (VOL!)    Zaal: 212   Aangeboden door: Knab

Samenvatting:

De laatste tijd lees je enorm veel artikelen en nieuwsberichten over de wijzigingen en verantwoordelijkheden die een ZZP’er zou moeten nemen als het gaat om zaken als pensioen en arbeidsongeschiktheid. Daarbij staat nooit wat dit nou betekent voor jouw persoonlijke (financiële) situatie? Terwijl dat juist het belangrijkste is!

Tijdens deze workshop leg ik uit hoe jij eenvoudig zelf kan zien of jij je financiën bij o.a. pensioen en arbeidsongeschiktheid goed geregeld hebt en hoe je hier actie op kan ondernemen. ZZP Nederland geeft je vervolgens de mogelijkheid om het makkelijk zelf te doen.

Workshop 4  ‘3 redenen om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten’​

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45 (VOL!)    Zaal: 312   Aangeboden door: Aegon

Samenvatting:

Een ArbeidsOngeschiktheidsVerzekering (AOV) is geen overbodige luxe!
Waarom hebben zo weinig ZZP'ers een AOV? In deze workshop gaan wij in op de drie belangrijkste redenen waarom ZZP'ers geen AOV hebben, en of dat nodig is. Want zijn er ook ZZP’ers die beter af zijn zonder AOV? Hoe lang houd je het zonder inkomen? En welk bedrag kom je dan tekort? Word zelf een expert en kom langs bij de workshop AOV!

 

 

Workshop 5  ‘Loopt een zzp'er ook risico op Cyber en Data schade?’

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45    Zaal: 411   Aangeboden door: Hiscox

Samenvatting

Met een druk op de knop maken we doktersafspraken, bestellen we eten, kopen we artikelen, betalen we met creditcards enz. We laten overal digitale vingerafdrukken achter. Ook als zzp'er bent u verantwoordelijk voor al uw digitaal verkeer. Als uw website of uw e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat bent u zelf aansprakelijk. De wetten hiervoor worden elk jaar zwaarder. Tijd om inzicht te krijgen in de risico's. Deze workshop geeft u dat inzicht en wat u er preventief tegen kan doen.

Workshop 6  ‘De kracht van de crowd’​

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45    Zaal: 412   Aangeboden door: De Amersfoortse

Samenvatting:

Crowdfunding wordt steeds populairder. Nu banken terughoudender zijn met financiering, ontdekken steeds meer ondernemers de kracht van de crowd. Omdat crowdfunding jong is en zich snel ontwikkelt, spelen er veel vragen. Wat zijn bijvoorbeeld de grootste voordelen van crowdfunding en hoe zet je een effectieve campagne op?

Arnold Smit zal deze vragen beantwoorden in de workshop ‘De kracht van de crowd’. Arnold sprak voor crowdfundingsplatform Doorgaan.nl al veel ondernemers. Al deze ervaring gebruikt hij graag om u meer te vertellen over crowdfunding. Bent u geïnteresseerd? Meld u dan nu aan!

Workshop 7  ‘Elke ZZP'er is aansprakelijk (te stellen)’

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45 (VOL!)    Zaal: 414   Aangeboden door: Nationale Nederlanden

Samenvatting:

Berco Zijlmans en Gert-Jan van Driesum zijn er dagelijks mee bezig. En delen graag hun ervaringen met u aan de hand van concrete praktijksituaties. Schade kan immers iedereen overkomen. 
Zij vertellen hoe u de kans op schade zo klein mogelijk maakt. En mocht het toch mis gaan, hoe u zich zo goed mogelijk kunt beschermen. Zodat het voortbestaan van uw bedrijf niet in gevaar komt. 
 

 

 

Workshop 8  'De grote gevolgen van een klein foutje'

Tijd: 13.00-13.45  en 14.00-14.45    Zaal: 415   Aangeboden door: Markel

Samenvatting:

Je hebt de keuze gemaakt, vanaf nu ben jij ZZP ’er. Maar heb je nagedacht over wat de gevolgen kunnen zijn als tijdens het uitvoeren van je beroep een fout gemaakt wordt en daardoor jouw klant in de problemen komt? Wat zijn de financiële gevolgen voor je eigen bedrijf en op welke manier kun je de risico’s zo laag mogelijk houden?  Een smeuïg en tekenend verhaal met instructieve video's.

Workshop 9 'Wat is de beste pensioenoplossing voor mij?'

Tijd: 15.00-15.45 (VOL!) en 16.00-16.45 (Nog plaatsen)  Zaal: 212   Aangeboden door: Loyalis ZZP Pensioen

Samenvatting:

Veel ZZP’ers vinden het lastig om zelf een afweging te maken hoe je het beste je oudedag moet regelen. Hoe doe je zo’n afweging en welke hulpmiddelen gebruik je hierbij? En welke oplossingen passen het beste bij jou?

Tijdens deze workshop worden vragen uit de zaal beantwoord, worden van diverse oplossingen  de mogelijke voor- en nadelen besproken en leggen wij jou uit hoe jij zelf kan bepalen welke oudedagsoplossing het beste bij jou past. Er zijn ook ZZP’ers aanwezig die zelf al een afweging hebben gemaakt en die hun kennis en ervaringen willen delen.

Workshop 10 'GGZ anders bekeken'

Tijd: 15.00-15.45 en 16.00-16.45   Zaal: 211   Aangeboden door: IQ Coaches

Samenvatting:

iQ Coaches gaat uit van een levensbrede benadering van de zorg voor haar cliënten, mensen met autisme of een andere geestelijke beperking. Niet alleen kijken naar problemen en waar deze zich voordoen, maar juist naar de mogelijkheden in de breedte van het sociale leven van de cliënt. Zodat beperkingen geen belemmeringen worden. Wij zoeken zorg professionals die onze organisatie willen versterken en ons helpen deze visie in regionale teams in de praktijk te brengen. Wij werken volgens een zelf ontwikkelde methodiek, de PILLAR methodiek, die in de praktijk uiterst succesvol is gebleken.

Workshop 11 'Vrijstellingen HBO verpleegkunde door certificering praktijkervaring'

Tijd: 15.00-15.45  en 16.00-16.45 Zaal: 312 Aangeboden door: CVE

Samenvatting:

Tijdens de workshop van CVE krijgt u aan de hand van een praktijkvoorbeeld in de zorg tekst en uitleg hoe u uw praktijkervaring kunt verzilveren naar een HBO certificaat met als uiteindelijk doel te kunnen functioneren op HBO niveau inclusief het recht om te mogen indiceren.
U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is een EVC-traject?
  • Wie mogen de EVC-procedure aanbieden?
  • Uit welke onderdelen bestaat de EVC-procedure?
  • Waar kan ik terecht voor persoonlijk advies?

Deel deze pagina: