Home

Gezondheidstips van Nationale Nederlanden

Logo NN

TIPS VOOR GEZONDE VOEDING

Nu we allemaal zelf thuis onze lunch klaarmaken, letten we dan nog steeds op de keuze voor gezonde voeding? Op gewicht komen of blijven wordt voor het grootste gedeelte bepaalt door wat je eet. 74% van de Nederlanders eet te weinig groente en fruit en 89% van wat er in de supermarkt ligt is te vet, te zout of te zoet.

In het bijgaande artikel vind je een aantal tips, waarvan ik de belangrijkste vind om tijd te maken voor je maaltijd. Hoe meer tijd je bereid bent om daaraan te besteden, hoe gezonder de keuzes vaak worden. Hoeveel tijd maak jij hiervoor vrij vandaag?

GENIETEN VAN DE ZON?

Naast goed smeren met zonnebrand is het verstandig je huid te checken op verdachte plekjes. 1 op de 5 Nederlanders krijgt ooit huidkanker. Van alle sterfgevallen door huidkanker had 86% voorkomen kunnen worden door een tijdige behandeling. Checken is heel eenvoudig met de Skinvision app. Gratis voor klanten met een zorgverzekering van Nationale‑Nederlanden.

PERSOONLIJKE GEZONDHEIDSCHECK

Juist in deze onrustige periode is inzicht in gezondheid van belang. Dat er nu zoveel verandert in het dagelijkse leven kan voor veel onzekerheid zorgen.

De check biedt continuïteit; de online omgeving van Niped zorgt aldoor voor flexibele en laagdrempelige toegang en inzichten. Daarnaast worden de checkboxen van Niped thuisgestuurd. De testen worden door de medewerkers zelf afgenomen, waardoor er geen fysiek contact is met anderen.

Wil je meer weten over het aanbieden van de check? Neem een kijkje op onze website persoonlijke gezondheidscheck 

Afbeelding
Gezondheidscheck NN

 

VITALMINDZ

Bij Nationale-Nederlanden helpen we je graag om een mentaal gezond en vitaal leven te hebben. De programma’s van Vitalmindz kunnen je daarbij helpen. Hierin krijg je training en coaching om bijvoorbeeld een burn-out, stress, angst, somberheid en overspannenheid te voorkomen of ermee om te gaan. Je ontdekt ook waar je kracht ligt. Zo blijf je vitaal en kun je floreren tijdens je werk én thuis. De programma’s worden online en per telefoon geboden. Je kunt hiermee zelfstandig aan de slag gaan en je kunt ze doen wanneer jou dat uitkomt.

Hoe werkt het?

Je kunt zelfstandig gebruikmaken van de online programma’s van Vitalmindz. Per jaar wordt één van de vier e-health behandelprogramma’s vergoed. Dit is onderdeel van de module Fit van Nationale-Nederlanden en zit standaard in de basisverzekering. Je hoeft hiervoor dus geen aanvullende verzekering af te sluiten. Andere programma’s van Vitalmindz kun je natuurlijk ook kiezen, maar die worden niet vergoed.

Het is belangrijk dat je je inschrijft voor het programma via het inschrijfformulier voor Nationale-Nederlanden. Het programma wordt namelijk niet vergoed als je je inschrijft zonder te laten weten dat je bij ons bent verzekerd.

inschrijven voor Vitalmindz

HOE ZORG JE VOOR FOCUS OP JE THUISWERKPLEK

Hoe zorg ik nu dat ik kan focussen met al die andere thuiswerkers om mij heen?

Toegegeven focustijd inlassen is een stuk lastiger wanneer je kinderen verwachtingsvol naar je kijken met het verzoek of jij ze wilt gaan vermaken. Ik heb een aantal tips waardoor het wellicht wat beter lukt:

  • Geen afleiding ~ spreek af met je gezin dat je gedurende 1 uur lang niet gestoord kunt worden;
  • Prioriteitenlijst ~ maak een korte prioriteitenlijst voor dat uur;
  • Voldoening ~ begin met de lastigste klus, deze is waarschijnlijk het minst leuk, maar zal je het meest voldoening geven
  • Beloning ~ stel jezelf een beloning in het vooruitzicht wanneer het uur voorbij is.

De beste beloning die je jezelf kunt geven, is een kwartier lang relaxt uit het raam staren. Maar ik kan mij voorstellen dat het met een gezin thuis al een zegen is, wanneer je dit uur bent doorgekomen.

APP VRAAG DE DOKTER

Met de app Vraag de dokter kun je gratis chatten met een verpleegkundige, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt eventueel een foto meesturen en je situatie wordt direct bekeken. Als het nodig is, raadpleegt de verpleegkundige een arts. Zo weet je snel wat je moet doen. Daarnaast is de app ook handig om voor een bezoek aan de huisarts alvast te checken waar je aan kunt denken.
De chat wordt overdag, 's avonds en in het weekend beantwoord: op werkdagen van 7:00 tot 23:00 uur en in weekenden en feestdagen van 9:00 tot 23:00 uur.

GEZONDHEIDSLIJN

Bel je het liefst? Met de Gezondheidslijn krijg je deskundig medisch advies van een ervaren verpleegkundige. De Gezondheidslijn is altijd open: 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12.