Over ZZP Nederland

ZZP Nederland is de grootste organisatie voor zelfstandigen zonder personeel (zzp). Een van de speerpunten is het behartigen van de belangen van zzp’ers in politiek Den Haag. Het kan toch niet zo zijn dat vakbonden en grote werkgevers het beleid voor zelfstandigen gaan bepalen? Door een mening die gevormd wordt door de achterban van meer dan 56.000 aangesloten zelfstandigen en door het aandragen van werkbare oplossingen is ZZP Nederland een scherp, maar gewaardeerd aanspreekpunt in ‘Den Haag’.

Hier vind je alle contactgegevens van ZZP Nederland en ZZP Nederland Verzekeringen.
Contactgegevens en materiaal voor journalisten.
Bekijk de mogelijkheden en voorwaarden om partner van ZZP Nederland te worden!
Lees meer over de achtergrond van (vereniging) ZZP Nederland.
Een van onze belangrijkste onderdelen: onze lobby!
Bekijk onze visie video!
Ontmoet het team dat dagelijks voor jou klaar staat.
Ontmoet het team dat dagelijks voor jou klaar staat.
Ontmoet het team dat dagelijks voor jou klaar staat.
Word jij onze nieuwe collega?
ZZP Nederland kantoor

Ontstaan

Eind 2005 kwam oprichter Johan Marrink tot de conclusie dat het met de voorlichting richting startende ondernemers zeer slecht gesteld was. “Dat kan veel eenvoudiger en duidelijker” was de stelling en een halve dag later was ZZP Nederland geboren. Samen met Leo Kits werd een website opgetuigd met duidelijke teksten over ondernemerschap. Naast informatie bleek ook dat zzp'ers waren uitgesloten van bijvoorbeeld korting op de zorgverzekering. Door een collectief te vormen kunnen aangeslotenen van ZZP Nederland tegenwoordig terecht voor kortingen op zeven verschillende zorgverzekeraars. Ook kortingen op administratiepakketten, autolease, juridische hulp etc. behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Belangenbehartiging

Naast de informatie via de website en de helpdesk en de vele (collectieve) voordelen, houdt ZZP Nederland zich steeds meer bezig met belangenbehartiging voor zzp'ers. De belangen van de abonnees van ZZP Nederland worden behartigd door Stichting ZZP Nederland. De Stichting wordt gefinancierd vanuit het abonnementsgeld van de abonnees. Stichting ZZP Nederland praat graag met partijen die iets voor ondernemers kunnen en willen betekenen, o.a. met de Belastingdienst, KVK, UWV, ministeries etc. Waar vroeger de deuren gesloten bleven is Stichting ZZP Nederland momenteel een graag geziene gast. Vooral omdat de Stichting niet enkel problemen aankaart, maar ook meedenkt over een oplossing en hier actief aan bijdraagt.

Den haag