Alles voor de zzp'er

Starten als zzp'er

Zzp'er worden

Op een mooie dag bedenk je dat je zzp’er wilt worden, maar hoe doe je dat? En wat moet je allemaal weten voordat je gaat starten als zzp'er? Op het moment dat je de beslissing maakt om als zelfstandige aan de slag te gaan kan er behoorlijk wat op je afkomen. ZZP Nederland helpt je daarom graag. Wij hebben de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet.

Alles om te starten als zzp'er

zzp'er worden
Je wilt zzp'er worden, maar hoe pak je dat precies aan? Wij leggen het je uit.
zzp'er worden met een plan
Wij vertellen je hoe je in 10 stappen zelfstandig kunt ondernemen.
Studerende ondernemer
Uitleg over hoe je een ondernemingsplan kunt schrijven.
Vrouw met laptop
Uitleg over inschrijven als zzp'er bij de Kamer van Koophandel en hoe dit precies werkt.
Ondernemer haalt opdracht binnen
Wij geven je hier 10 tips hoe je als zzp'er aan opdrachten kunt komen.
Ondernemer met rekenmachine
Wij vertellen je hoe je als zzp'er je uurtarief kunt bepalen.

Grote drang naar vrijheid

Vereniging ZZP Nederland weet uit eigen onderzoek dat de belangrijkste drijfveer om te starten als zzp'er de drang naar vrijheid is. Het volop met je vak bezig zijn zonder daarbij afhankelijk te zijn van een bedrijf met allemaal regeltjes is ook een belangrijke reden. Een eigen bedrijf starten om meer geld te verdienen is meestal niet de drijfveer, maar wordt vaak wel gezien als een leuke bijkomstigheid van succesvol ondernemen.

Zzp'er worden betekent ondernemer worden...
— Vereniging ZZP Nederland

Wat ZZP Nederland voor jou kan betekenen

Laat je niet afschrikken door de vele regels die de overheid stelt aan zelfstandigen. Eenmaal van start gegaan blijkt het in praktijk vaak best wel mee te vallen. Kun je als (startende) zzp'er toch wel wat hulp en ondersteuning gebruiken van echte experts? Je kunt bij ons terecht voor advies op alle gebieden van zelfstandig ondernemen: zakelijk advies, juridische voorlichting, financiën etc. Daarnaast profiteer je ook nog eens van allerlei andere aantrekkelijke ledenvoordelen. Sluit je vandaag nog aan bij ZZP Nederland voor slechts € 22,50 per jaar. Al meer dan 56.000 zzp'ers gingen je voor!

Ja, ik sluit me aan!  Alle ledenvoordelen 

Op deze pagina