Home

Gezondheidstips van VGZ

Logo VGZ

Positivi-tijd

Met de start van een nieuw jaar en hoop op positieve verandering is het ook tijd voor nieuwe positieve energie! In deze onzekere tijd is het nog belangrijker om goed voor jezelf te zorgen, zowel fysiek als mentaal. VGZ helpt je hierbij met positivi-tijd. Graag bieden we op de pagina www.vgz.nl/gezond-leven/positivi-tijd 21 dagen lang jou oplossingen voor een positieve mindset. 

Wat kunnen kan je verwachten?

Op de pagina www.vgz.nl/gezond-leven/positivi-tijd vind je elke dag om 11.00 uur nieuwe tips, geluksmomentjes en workshops die je medewerkers helpen met een positieve mindset. Zo kan je complimenten uitdelen en aan de slag gaan met je slaapritme. Een pagina om goed in de gaten te houden dus!

Samen de zorg vooruitbrengen

Als we met ons allen een beetje gezonder leven en ons prettiger voelen, dragen we bij aan een gezonder Nederland. En een gezonder Nederland zorgt voor minder druk op bijvoorbeeld huisartsen en ziekenhuis. VGZ helpt graag mee om samen gezond te beginnen.

Rust en balans in stressvolle tijden

De coronacrisis raakt ons allemaal en heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Het is heel normaal dat je je daardoor gespannen, angstig of onveilig voelt. Hoelang gaat dit nog duren? En hoe blijf je positief? Met deze tips van VGZ houd je je werk en privéleven in balans.

Voorkom afleiding
Echt goed werken lukt alleen met een gezonde dosis concentratie. Voorkom onrust en zet het coronanieuws even uit. Laat je niet afleiden door social media, appjes en andere meldingen.

Neem regelmatig pauze
Zorg tijdens je werkdag voor voldoende ontspanning en neem regelmatig pauze. Maak bijvoorbeeld een korte wandeling. Zorg daarbij uiteraard voor voldoende afstand.

Ken jij mindful walking al?
Dat is wandelen op een ontspannende én effectieve manier. Het zorgt voor meer focus en energie. Lees meer op vgz.nl/mindfulwalking

Zorg voor ontspanning
Neem tijd voor jezelf en doe dingen die je leuk vindt. Lees een boek, ga klussen, knutselen of luister naar muziek waar je blij van wordt.

Download de gratis VGZ Mindfulness coach app
Daarin vind je oefeningen om gemakkelijker te ontspannen. Ga naar vgz.nl/mindfulness-coach-app

Breng tijd door met je gezin
In deze tijd is het fijn om samen te zijn met mensen die belangrijk voor je zijn. Dat kan heel goed via internet of telefoon! Besteed ook tijd aan je gezin of partner. Speel een bordspelletje, kook samen of maak een puzzel.

Continu afgeleid door je eigen gedachten?
Schrijf alles op een ‘piekerblok’. Zo parkeer je je gedachten en kun je er later op terugkomen. Leren hoe je minder piekert? Bekijk onze gratis digitale workshop op: vgz.nl/minder-piekeren

Slaap voldoende
Een goede nachtrust is nu belangrijker dan ooit. Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende slaap. 

Beweeg voldoende
Ook als sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, kun je voldoende bewegen. Doe fitnessoefeningen thuis of ga de natuur in. Dan blijf je fysiek én mentaal fit.

Tip: Luister naar de muziek van Brain.fm om makkelijker te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Bekijk meer slaaptips op vgz.nl/beterslapen

Webinars over gezondere leefstijl

Door het coronavirus is ons dagelijks leven in korte tijd zeer ingrijpend veranderd. We moeten zoveel mogelijk thuisblijven en ons aan verschillende regels houden. Aandacht voor onze gezondheid en leefstijl is nu extra belangrijk. Samen met huisarts Tamara de Weijer hebben we in de maand mei de gratis webinars 'Voel je beter' aangeboden. 

In 3 webinars vertelt Tamara hoe jij een gezondere leefstijl kunt aanleren en hoe je dit -op een leuke manier- kunt volhouden. Heb je de webinars gemist? Geen probleem! Je kunt ze op deze pagina op je gemak terugkijken.

1. Webinar  over voeding en beweging

In de eerste webinar legt Tamara uit wat nou wel en niet gezond is om te eten. Welke ingrediënten moet je zeker in huis hebben en wat kan je beter in de winkel laten liggen? Ook geeft ze tips over beweging in relatie tot voeding. En de hamvraag: hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt?

2. Webinar over slaap en ontspanning 

Wat is de invloed van stress op je lichaam? En wat doet slaaptekort? In de tweede webinar laat Tamara zien wat stress en slaaptekort mentaal en lichamelijk met je doen en geeft ze adviezen over hoe je meer ontspanning kunt ervaren en een betere nachtrust tegemoet gaat.

3. Webinar Sociale verbinding en zingeving

In de laatste webinar gaat Tamara in op sociale verbinding en zingeving. Hoe zorg je ervoor dat je niet volledig geïsoleerd raakt in deze bijzondere tijd? Hoe houd je de maatregelen vol? Zingeving gaat erover dat je erachter komt wat voor jou écht belangrijk is. Wat heeft de afgelopen tijd je gebracht? Hoe zorg je ervoor dat je meer rust en dankbaarheid in je dag krijgt?

NAAR DE WEBINARS

Online workshop voor grip op de coronasituatie

Met de online workshop krijg je praktische handvatten over hoe je het beste omgaat met de huidige coronasituatie. 

  • Je weet hoe je tijdens de coronacrisis positief kunt blijven.
  • Je heeft praktische tips hoe je met anderen op afstand in contact kunt blijven.
  • Je weet hoe je effectief thuis kunt werken of studeren.

Ook goed om te weten:

  • Je volgt het programma op zelf gekozen momenten.
  • Het programma is volledig anoniem. Jouw zorgverzekeraar krijgt geen gegevens over jou.

NAAR DE WORKSHOP

Op deze pagina