Home

Gezondheidtips van ONVZ

ONVZ Logo

Aandacht voor gezondheid, en vitaliteit levert ondernemers veel op, zo blijkt uit steeds meer onderzoeken. Het leidt niet alleen tot minder verzuim, ondernemers zijn ook gelukkiger en meer betrokken. Gezonde ondernemers behalen aantoonbaar betere financiële resultaten.

Daarom ontwikkelde ONVZ een speciale aanpak die je helpt bij het behalen van gezondheidswinst: De 5 gezonde stappen:

Stap 1: Inzicht ervaren
Graag gaat onze Corporate Healthmanager met je in gesprek om na te gaan hoeveel gezonde winst ze kunnen boeken. Hij gebruikt daarbij speciaal ontwikkelde tools die helpen om de gezondheids- en verzuimvraagstukken goed in kaart te brengen en uit te voeren.

Stap 2: Doelen stellen
We nemen jouw specifieke vraagstuk als uitgangspunt. Op basis van wat je wil bereiken en wat haalbaar is gaan we samen met je aan de slag. Wij helpen je daarbij door het inzetten van onze Oriëntatiescan. 

Stap 3: Acties invullen
Wat heb je nodig, op basis van je gezondheidsdoelen? En op welke manier? Uiteraard bepaal jijzelf wat de beste oplossing is voor hun organisatie en werknemers. Dat kan een oplossing zijn via het gezondheidsnetwerk van ONVZ. Of je vult zelf de oplossing in. De keuze is aan jou. 

Stap 4: Oplossingen financieren
We bieden je een aantal financiële oplossingen die nauw aansluiten op je gemaakte keuzes. Uiteraard kies je zelf welke oplossing het beste past bij hun organisatie.

Stap 5: Effecten monitoren
Hebben de specifieke acties het beoogde effect en worden de gestelde doelen gehaald? En wat is nodig om bij te sturen als dat niet het geval is? We gaan het graag samen met je na.

Gids in gezondheid

ONVZ heeft een Gids in Gezondheid geschreven, die helpt en inspireert bij een goed en gezond leven. Diverse artikelen en wetenswaardigheden en tips bieden veel informatie.

De volgende 5 thema's komen daarbij aan bod:

  • Bewegen
  • Eten
  • Ontspannen
  • Werken
  • Zorgen
Op deze pagina