48-urige werkweek voor ZZP chauffeur mogelijk van de baan

www.transport-online.nl

Eerder hadden wij van ZZP Nederland bericht dat eigen rijders volgens het Europees Parlement zich moesten scharen onder de regeling van maximaal 48 uren werken in de week. Deze berichtgeving was wat te voorbarig, zo nu blijkt. Momenteel speelt de kwestie nog in het Europees Parlement. Lees het volgende persbericht van www.transport-online.nl :

Eigen rijders moeten ook na 2009 langer kunnen werken dan gemiddeld 48 uur per week. Dat vindt een meerderheid van de EU-Transportraad. Nu moet het Europees Parlement zich nog uitspreken.

Op 30 maart besloot de meerderheid van de EU-ministers van Verkeer dat eigen rijders in het wegvervoer een uitzonderingspositie moeten houden in de EU-richtlijn Arbeidstijden. Nu geldt een maximum van 60 uur per week en gemiddeld 48 uur per week in een periode van 4 maanden. Als ook het Europees Parlement met deze uitzonderingspositie instemt, is het voorstel van een 48-urige werkweek voor eigen rijders van tafel. Tegen de zin van Duitsland, Oostenrijk en een aantal andere EU-landen.

TLN blij met besluit
TLN is blij met het besluit en hoopt dat het EP ook akkoord gaat. eigen rijders hebben immers als ondernemers meer taken te verrichten dan een gemiddelde chauffeur, zoals acquisitie en administratie. Net als chauffeurs in loondienst vallen ze wel onder de rij- en rusttijdenregeling van de EU.
 

Deel deze pagina: