Aansprakelijkheidverzekering voor ZZP’er steeds vaker verplicht

ZZP Nederland

Aansprakelijkheidverzekering voor ZZP’er steeds vaker verplicht
ZZP’ers worden meer en meer door opdrachtgevers verplicht om een aansprakelijkheidverzekering voor bedrijven af te sluiten. Ook komt het steeds vaker voor dat ZZP’ers aansprakelijk worden gesteld voor schade die veroorzaakt wordt tijdens werkzaamheden voor andere ondernemers. De bedragen die hierbij gemoeid zijn lopen al snel op tot kapitalen die voor een kleine zelfstandige vrijwel niet te dragen zijn.

Helaas zijn veel ZZP’ers niet verzekerd voor aansprakelijkheid, terwijl de premie voor een aansprakelijkheidverzekering relatief laag is (€ 80,- tot € 200,- per jaar). ZZP Nederland wijst voortdurend op de mogelijke financiële gevolgen van een aanspraak en adviseert de 6000 aangesloten ZZP’ers minimaal een aansprakelijkheidverzekering en een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Groot prijsverschil in premie bij maatschappijen
Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) vangt de financiële gevolgen op van eventuele foutieve handelingen. Een AVB dekt ook de schade aan personen, schade aan zaken en de schade die hier uit voortvloeit. In de praktijk blijken de premies bij de verzekeringsmaatschappijen erg groot te zijn. Zo verschilt de premie voor een timmerman € 110,- bij twee maatschappijen bij dezelfde dekking.

Deel deze pagina: