Acquisitie televisiezender RNN7 absoluut misleidend

Johan Marrink
Acquisitie televisiezender RNN7 absoluut misleidend

Regelmatig worden we op de redactie van StartBedrijf.nl en ZZP-Nederland.nl gebeld door journalisten met vragen over ondernemen en het starten van een onderneming. Dat vinden we prettig want dat betekent voor ons extra bekendheid als een artikel geplaatst wordt.

Zo stonden we in De Telegraaf, het AD, Eindhovens Dagblad, De Volkskrant, Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant, Spits, Metro en vele andere kranten met redactionele artikelen voor startende ondernemers en ZZP ers. Ook op de radio zijn we regelmatig te beluisteren, het NOS Journaal op de TV hebben we nog nooit gehaald.

RNN7 belt met valse voorwendselen
Aangenaam verrast waren we toen we vandaag 26 juni gebeld werden door RNN7, de commerciële omroep die furore wil gaan maken in het hele land, behalve Groningen vertelt Melanie Hamming: “want Groningers zijn van die stugge mensen”. Ai, laat ik nu net een van die stugge Groningers zijn. Maar goed, promotie is promotie.

“We gaan een TV programma starten in augustus over ondernemen en het schijnt dat uw website veel kennis heeft over het starten van een bedrijf, daarom willen we u uitnodigen voor ons programma in augustus.” Vervolgens begint de dame een onsamenhangend verhaal over ondernemen, eigenlijk weet ze van niets, maar ratelt maar door. Ondertussen hun topsterren aanprijzend zoals Viola Holt, Edvard Niesing, John de Wolf en vele andere vergane glorie.

Dan komt de aap uit de mouw van RNN7:
“Graag willen we u in de uitzending om iets te vertellen over de moeilijkheden die startende ondernemers ervaren. We zijn commerciële TV en vragen een kleine bijdrage van 1900 Euro, maar dan mag u ook 5 minuten bij ons aan tafel.” Is 1900 Euro niet erg veel voor een website die alles gratis aanbiedt vraag ik nog. “Nee hoor, u krijgt dan ook nog een gratis DVD van de uitzending!”

Hellend vlak, RNN7 moet nog wel wat leren
RNN7 begeeft zich met deze vorm van acquisitie op het hellend vlak van duistere zaken. Een TV zender, commercieel of niet moet bij het aangaan van gesprekken gewoon zeggen waar het op staat en niet een geweldig intro houden om dan vervolgens snel toe te slaan met belachelijke tarieven en voorstellen. Wat dat betreft doet hun grote voorbeeld, Harry Mens het gewoon duidelijker, fors betalen, dat weet je en dat weten de kijkers ook. Als RNN7 zo nodig een programma wil kopiëren doe het dan goed en niet omslachtig willen binnenkomen met valse beloften.

Inval door Justitie bij RNN7
Justitie heeft begin mei een inval gedaan bij de regionale tv-zender RNN7 in Rotterdam. Daarbij is directeur Leo H. (54) aangehouden wegens belastingontduiking. De fiscus heeft beslag gelegd op de apparatuur van de zender, die vijf miljoen gezinnen in Zuid-West Nederland per kabel kan bereiken.  zie ook: klik hier

Deel deze pagina: