Altijd kansen voor creatieve zzp´ers

Algemeen Dagblad

Eens te meer blijkt maar weer dat er voor zzp´ers die ´out of te box´ kunnen denken legio mogelijkheden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de rijdende pannenkoekenkarren. Het idee van de pannenkoekenkar is afkomstig van Roland Hogenelst. Met een driewielig karretje moeten ondernemers braderieën en evenementen afgaan. „Maar je kan bijvoorbeeld ook denken aan personeelsfeesten, schoolkampen en kinderfeestjes,’’ verklaart de ondernemer uit Reeuwijk.

Zelfvoorzienend
Een jaar geleden is hij begonnen het concept uit te werken. „Het is in feite een karretje waarmee we op elke locatie zelfvoorzienend pannenkoeken kunnen bakken,” vertelt Hogenelst. „Alles zit erin, we hebben het gas om te bakken bij ons en een draaiend fornuis. Daarop kunnen vier pannen tegelijk worden gebruikt.’’ Er kunnen ongeveer zestig tot tachtig pannenkoeken per uur worden gebakken.

De pannenkoekenfabriek is een franchiseconcept. Zelf gaat Hogenelst niet op pad met zijn kar. „Dat heb ik in het begin wel gedaan om een beetje feeling te krijgen en te kijken wat de reacties van de mensen waren. Maar nu doe ik dat niet meer.’’

Hogenelst wil nu dat anderen met zijn idee op pad gaan. Voor de regio Den Haag heeft hij een contract gesloten met Gertjan Diepersloot. Die krijgt volgende week zijn kar geleverd. „Op evenementen als een antiekmarkt en braderieën kan je me dan vinden,’’ zegt Diepersloot. Zomaar op een straathoek gaan staan is er niet bij. „Daar heb je een vergunning voor nodig en voor de plekken waar ik het liefst wil staan krijg ik die niet.’’

Uitbreiden
Bedenker Hogenelst denkt dat Den Haag groot genoeg is om meerdere karren uit te baten. Voor andere gemeenten, zoals Delft en Zoetermeer, worden andere ondernemers gecontracteerd. Daarvoor heeft Hogenelst Nederland in ongeveer honderd gebieden opgedeeld. Na volgend jaar wil hij heel Nederland beslaan met zijn rijdende pannenkoekenfabrieken.
Deel deze pagina: