Bedrijfsleven ontvangt marktplaats duurzaam leven enthousiast

De kleine aarde

Op de officiële introductie van Marktplaats voor Duurzaam Leven, een initiatief van De Kleine Aarde, is door het bedrijfsleven en overheid enthousiast gereageerd. Marktplaats is de naam voor de nieuwe samenwerkingsvorm van De Kleine Aarde met het (duurzame) bedrijfsleven. De Kleine Aarde viert dit jaar haar vijfendertig jarig bestaan en slaat met het totaal concept Marktplaats[ een nieuwe koers in. De bijeenkomst, vandaag in het zonovergoten Eco-park is een groot succes geworden voor het participerende bedrijfsleven dat zich volop kon manifesteren aan genodigden en de media.

Via De Kleine Aarde kunnen honderdduizenden consumenten kennis maken met duurzaamheid zoals iedereen die zelf gemakkelijk in de eigen leefomgeving toe kan passen. Zo wordt duurzaamheid laagdrempelig en wordt een duurzame lifestyle cool. Duurzaamheid is immers hot! De Kleine Aarde is klaar voor toekomstige uitdagingen uit de markt en heeft de ambitie in de komende vijf jaar uit te groeien tot het belangrijkste centrum voor duurzaamheid in Nederland.

Marktplaats betekent dat consumenten duurzame innovaties in het Eco-park in Boxtel kunnen zien, testen of proeven en dat een aantal ook vanaf half mei via de webshop met Vriendenvoordeel te koop zullen zijn. Vanaf dat moment gaat de nieuwe website van De Kleine Aarde de lucht in.

Ministeriële felicitaties
Tijdens de feestelijke bijeenkomst heeft de nieuwe minister van VROM, mevrouw dr. Jacqueline Cramer, via een videoboodschap, De Kleine Aarde met haar jubileum en Marktplaats gefeliciteerd. Zij benadrukte het belang van de organisatie die door de jaren heen de consument duurzame alternatieven geboden heeft. De nieuwe koers is een logische voortzetting van deze rol. De minister benadrukte ook dat het bedrijfsleven zich meer in moet zetten om duurzamer te handelen.

Deel deze pagina: