Bedrijven met laagste werklust bekend

Douwe egberts nederland

Met name ondernemers in de ICT, Bouwnijverheid en de Groot- en tussenhandel moeten zich zorgen maken over het effect dat de koffievoorziening heeft op de werklust. Dit blijkt uit eerste analyses van de verrichte werklustscans op www.gevaarvoordewerklust.nl. Eerder toonde onderzoek van Motivaction al aan: slechte koffie blijkt een gevaar voor de werklust.

Top 3 branches met lage werklust
Duizenden mensen hebben inmiddels www.gevaarvoordewerklust.nl bezocht en de werklustscan gedaan. Met deze scan is vast te stellen hoe het gesteld is met de koffievoorziening en de werklust in het specifieke bedrijf. Eerste analyses van de verrichte werklustscans geven een interessante Top 3 van branches waar de werklust in gevaar is. Personeel in de groothandel (bijvoorbeeld handel in consumentengoederen, grondstoffen, et cetera) lijkt de meeste zorgen te hebben over de slechte koffievoorziening en daarmee dalende werklust. Deze branche staat op de eerste plaats binnen de top 3. Deze zorgen blijken zelfs drie keer zo erg als in de bancaire wereld. Op de tweede plaats lijken werknemers in de bouwnijverheid (bijvoorbeeld klussers, timmermannen, loodgieters, stratenmakers, et cetera) ontevreden over de koffie op het werk. Ook in de ICT lijkt de koffievoorziening niet optimaal: deze branche bevindt zich op de derde plaats. Deze ontevredenheid is maar liefst twee keer zoveel als bij medewerkers in het onderwijs.

Gebrek aan goede koffie en cappuccino
Eerder onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction toonde al aan wat de belangrijkste oorzaken zijn voor de ontevredenheid: een gebrek aan goede koffie en de afwezigheid van cappuccino op het werk. Ruim 89% verwacht gewoon een lekker bakkie koffie te krijgen van hun baas. Ook geeft maar liefst 60% van de Nederlandse werknemers aan liever cappuccino te willen drinken op het werk.

Goede koffie bevordert de werklust
In totaal blijkt maar liefst 63% van de Nederlanders niet tevreden over de koffievoorziening op het werk; de koffie zou best wat lekkerder kunnen. Bovendien blijkt de koffievoorziening op het werk voor veel mensen (62%) invloed te hebben op hun 'zin' om te werken. Gelukkig voor werkgevers: naarmate men meer tevreden is over de koffievoorziening op het werk neemt de werklust en het plezier in het werk ook weer toe.

Deel deze pagina: