Belangenvereniging ZZP Nederland groeit als kool

ZZP Nederland
Belangenvereniging ZZP Nederland groeit als kool terwijl andere vakorganisaties steeds meer leden verliezen.
 
Dat de drang naar zelfstandig ondernemerschap als ZZP’er niet meer te stuiten is blijkt uit de stormachtige groei die ZZP Nederland doormaakt. Met een maandelijkse groei van meer dan 300 ZZP’ers is ZZP Nederland inmiddels een club geworden met ca 4000 zelfstandigen.
 
Volgens Johan Marrink, oprichter van ZZP Nederland is deze groei mede te danken aan de manier waarop ZZP Nederland voorlichting en ondersteuning geeft aan de kleine zelfstandigen. Marrink: “Wij gebruiken geen vakjargon in onze voorlichting op www.zzp-nederland.nl en staan dicht bij onze mensen. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Bovendien is de bijdrage die aangeslotenen moeten betalen slechts 20 Euro per jaar. Daarnaast bieden we de aangeslotenen een aantrekkelijk pakket aan leveranciers die producten aanbieden die passen bij de ZZP’er. Geen glossy congressen en dure cursussen maar bijvoorbeeld wel een zeer betaalbare arbeidsongeschiktheidverzekering, een gratis modelovereenkomst etc.”
 
ZZP Nederland bestaat sinds twee jaar en is voortgekomen uit StartBedrijf.nl ook een voorlichtingsite voor startende ondernemers. Via de helpdesk van ZZP Nederland worden vragen beantwoord van mensen die een eigen bedrijf willen beginnen. Op de website staan honderden artikelen waarin op eenvoudige wijze wordt uitgelegd waaraan de startende ZZP’er moet voldoen.
 
Volgens Marrink zit daarin vooral het verschil met de traditionele organisaties: “Wij staan dicht bij de ondernemer en gaan moeilijkheden niet uit de weg. In het tot stand komen van een tijdelijke regeling voor ZZP’ers in de zorgsector hebben we een duidelijke stem gehad en nu zijn we bezig voor zelfstandige chauffeurs die veel tegenwerking van de overheid ondervinden. Veel kleine ondernemers voelen zich niet thuis bij de traditionele organisaties zoals MKB Nederland, VNO etc. Ook de voorlichting van de overheid is vaak niet al te duidelijk voor kleine ondernemers. Daar springen wij op in door een helder taalgebruik zonder dat we de zaken mooier voorstellen.”

Deel deze pagina: