Belastingaangiften spoorloos, opnieuw proberen?

Johan Marrink

Wederom heeft de Belastingdienst weer een fout gemaakt. De mensen die elektronische aangifte inkomstenbelasting hebben gedaan tussen 1 januari en 22 februari moeten hun aangifte opnieuw invoeren. De Belastingdienst is de gegevens kwijt. Leuker kunnen we het niet maken. Zo langzamerhand wordt de Belastingdienst een ongeloofwaardig instrument die met ijzeren hand regeert vanuit een monopoliepositie..

730.000 aangiften zoek bij Belastingdienst
730.000 mensen hebben zwetend achter hun computer gezeten om met veel moeite de lastige formulieren van de Belastingdienst in te vullen en kunnen overnieuw beginnen. Staatsecretaris Jager van Financiën heeft inmiddels opdrachtgegeven om de Belastingdienst te reorganiseren.

De chaos is compleet bij de Belastingdienst
Al jaren kampt de Belastingdienst met problemen rondom de automatisering, fout na fout wordt gemaakt en voortdurend werkt het systeem, waar kapitalen in geïnvesteerd zijn, niet naar behoren. Maar blijkbaar kan de Belastingdienst zich die fouten permitteren. Inmiddels is er beroering in de politiek ontstaan nu de zoveelste fout van de Belastingdienst weer naar voren komt. Men spreekt over een compleet nieuw project op te zetten die de Belastingdienst weer in een recht vaarwater kan zetten. Ondertussen moeten burgers weer opnieuw aangifte doen. Iedereen die aangifte heeft gedaan in genoemde periode ontvangt een brief waarin de Belastingdienst vraagt om opnieuw aangifte te doen.

Kunnen ze het ooit nog leuk maken?
Is een excuusbriefje wel voldoende of moet de Belastingdienst hiervoor een boete ontvangen. Omgekeerd gebeurt altijd zonder pardon. Als een ondernemer een dag te laat zijn aangifte indient volgt een boete. Als een ondernemer een dag te laat betaalt volgt een boete. Als het vaker voorkomt dat een ondernemer een fout maakt dan volgen verdere sancties…

Deel deze pagina: