Belastingdienst gaat het beter doen, leuker zal het niet worden

Telegraaf

Mensen die bewust verkeerde bedragen invullen bij hun belastingaangifte kunnen binnenkort op een naheffing rekenen die tot 5 jaar terug kan gaan. Ook als er al een definitieve aanslag ligt kan deze herroepen worden door de Belastingdienst. Zo meldt een artikel in de Telegraaf.

De Belastingdienst heeft de afgelopen jaren veel fouten gemaakt door het niet zorgvuldig controleren van bewust foute aangiften zoals “moedwillige verschrijvingen”. Indien deze alsnog ontdekt worden dan zet de fiscus de oude fout in als nieuw feit en volgt een een naheffing van het feit gedurende 5 jaren.

Afgelopen week nog werd in de pers uitgebreid melding gemaakt van een man die een komma verkeerd had gezet op het aangifteformulier waardoor de fiscus voor een groot bedrag werd benadeeld. Maar ook verkeerd uitbetaalde toeslagen, verkeerd verstuurde informatie en andere zaken zullen worden aangepakt. Het gokken op een onoplettende controle is in het vervolg helemaal uit den boze. Elke belastingbetaler die wist dat hij of zij niet helemaal volgens de waarheid heeft ingevuld, mag zich niet meer beroepen op een slechte controle…

Deel deze pagina: