Nieuws

Belastingdienst heft geen rente over te veel ontvangen toeslag

De personen die te veel huur- of zorgtoeslag hebben gekregen hoeven onder bepaalde voorwaarden hierover geen rente te betalen aan de Belastingdienst. Wanneer personen al hebben doorgegeven dat ze teveel huur- of zorgtoeslag hebben ontvangen kunnen ze per brief vragen om over het teveel betaalde geen rente te betalen.

Mensen die te veel huur- of zorgtoeslag hebben ontvangen en dit moeten terugbetalen aan de Belastingdienst, hoeven onder voorwaarden geen rente hierover te betalen.

Begin 2006 werd duidelijk dat ongeveer 900.000 van de 6 miljoen aanvragen onjuist of onvolledig waren ingevuld. Hierdoor kon toen niet de juiste hoogte van de inkomensafhankelijke toeslag worden berekend. Er wordt nu een geschatte toeslag uitbetaald om te voorkomen dat mensen die afhankelijk zijn van een zorg- of huurtoeslag in de problemen komen. Dit bedrag is echter vaak te hoog. Mensen die moeten terugbetalen (op dit moment nog zo´n 100.000), maar die hier moeite mee hebben kunnen aanspraak maken op een versoepelde betalingstermijn van maximaal 2 jaar.

Bron
Elsevier Fiscaal
Geplaatst op 13 februari 2007