Belastingdienst lanceert btw-alert voor zzp'ers

Belastingdienst

Sinds 1 april heeft de Belastingdienst een nieuwe app voor Android en Apple om je te helpen op tijd btw-aangifte te doen: de Btw-Alert.

Het kan iedereen overkomen; je hebt het druk en bent te laat met het indienen of betalen van de btw-aangifte. Begrijpelijk, maar soms met vervelende gevolgen als rente of een boete. Met de Btw-Alert voegt de Belastingdienst een nieuwe functie toe aan het arsenaal van herinneringsservices. Met deze app plan je de btw-aangifte op tijd én op een moment dat het jou uitkomt.

Wat heeft de Btw-Alert te bieden?
Met de app check je wanneer je aangifte moet doen en wanneer je  betaling binnen moet zijn. Je stelt eenvoudig herinneringsberichten in op je telefoon en tablet. Via een koppeling met je agenda reserveer je tijd voor jezelf om aangifte te doen. Ook heeft de app een handige functie waarmee je het betalingskenmerk opzoekt bij je aangifte. Tenslotte houdt de app rekening met je eigen situatie, zoals meerdere ondernemingen en  verschillende aangiftetijdvakken.

Meer handigheidjes
Nieuwsgierig naar meer tips en hulpmiddelen voor een tijdige btw-aangifte en -betaling? Kijk dan eens op www.belastingdienst.nl/btwoptijd 

 

Deel deze pagina: