Belastingdienst staakt voor goede cao

Abvakabo fnv

Maandag 2 april wordt in vrijwel alle belastingkantoren gestaakt. De douane in Rotterdam houdt drie dagen stiptheidsactie, in veel belastingkantoren wordt drie dagen lang de telefoon niet opgenomen en ook de gevangenbewaarders staken weer.

In de twaalfde actieweek verzwaren de bonden voor rijksambtenaren de acties. Nadat in eerdere weken belastingmedewerkers uit protest tegen het uitblijven van een fatsoenlijke cao de telefonische dienstverlening stopzetten, leggen zij nu het werk helmaal neer. Voor veel rijksambtenaren is de maat vol. Zij zijn verontwaardigd over het uitblijven van een fatsoenlijke cao.

De stakende ambtenaren van de belastingdienst verzamelen zich op diverse plaatsen in het land. Zo zijn er manifestaties en demonstraties in Amsterdam, Alkmaar, Utrecht en Den Bosch. Daarnaast zijn er kleinere manifestaties bij diverse belastingkantoren.

Ook de telefoonactie bij de belastingdienst wordt voortgezet. Van 2 tot en met 4 april nemen de ambtenaren op belastingkantoren de telefoon niet op. Burgers en bedrijven kunnen daar hinder van ondervinden omdat er bijvoorbeeld geen sofi- en btw-nummers verstrekt worden.

De douane in Rotterdam voert 3 dagen stiptheidsacties (van 3 t/m 5 april). Zij zullen stipt alle regels en procedures navolgen in hun werkzaamheden. Het is mogelijk dat vervoerders daar hinder van ondervinden. Penitentiaire inrichting de Geerhorst gaat op 3 april .op slot.: de gevangenbewaarders staken van de hele dag. Zij demonstreren in Sittard.

De bonden ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF, en AC, voeren actie voor een fatsoenlijke cao voor de rijksambtenaren. De bonden vragen 2,5 procent loonsverhoging, een flinke stap op weg naar een volledige dertiende maand en een compensatie voor de sterk gestegen
kosten voor de zorgverzekering.Deel deze pagina: