Bijna 1 op 10 ZZP'ers kiest voor loopbaanbegeleiding

Werksite.nl

ZZP'ers willen leren overtuigender over te komen 


Freelancers en ZZP’ers hebben behoefte aan loopbaanbegeleiding. Dit blijkt uit onderzoek onder 7.500 freelancers/ZZP’ers uitgevoerd door www.werksite.nl  De oorzaak moet vooral gezocht worden in het terugvallen van de inkomsten van ZZP’ers. De crisis zorgt voor steeds grotere financiële problemen. Deze situatie brengt twijfels en zorgen mee over de gekozen loopbaan. Tom Spitters, eigenaar van Werksite: “De druk op ZZP’ers is flink toegenomen. Tarieven staan al langere tijd onder druk, de concurrentie is immers groot. Nieuwe opdrachten blijven door de crisis vaak uit. Stoppen als ZZP’er is ook lastig, want vaste banen liggen niet voor het oprapen.”

Omgaan met onzekerheid
Leren omgaan met toenemende onzekerheid en stress is waar ZZP’ers grote moeite mee hebben. De gouden tijden zijn voorbij. Nu moet alles in het werk worden gesteld om jezelf te verkopen en opdrachten te genereren. Deze vernieuwde rol weet niet iedereen goed in te vullen. Zodoende geeft 8,7% van de zelfstandigen zonder personeel aan gebruik te willen maken van loopbaanbegeleiding.

Welke doelen willen ZZP’ers realiseren met loopbaanbegeleiding:

-       Overtuigend overkomen (16%)
-       Assertiever worden: feedback leren geven en ontvangen (13%)
-       Minder stress ervaren door niet meer te piekeren (11%)
-       Onderhandelen met opdrachtgevers (11%)
-       Meer balans tussen werk en privé (8%)
-       Beter worden in timemanagement (7%)

Tom Spitters: “Loopbaancoaching is van grote waarde. Het zorgt voor focus en zelfvertrouwen. Je leert denken in oplossingen. Dat is belangrijk om klanten te overtuigen en opdrachten binnen te halen. Het kennen van je kwaliteiten en ontwikkelen van je vaardigheden geeft rust en zorgt dat psychische klachten afnemen.”

Deel deze pagina: