Bizner Bank scoort goed maar maakt fouten

Johan Marrink

Het nieuwe fenomeen Bizner Bank slaat goed aan in ondernemersland. Na enkele maanden hebben inmiddels 2800 mensen zich aangesloten bij Bizner. Van deze 2800 is 25% startende ondernemer, 25% is vorig jaar gestart en de rest is al langer ondernemer. Volgens Frank Klemann van Bizner gebruikt ongeveer de helft van de klanten een krediet van de bank, “maar we doen het ook goed bij andere bankzaken”.

Systeem Bizner werkt (nog) niet vlekkeloos
Via onze website ZZP-Nederland.nl bereiken ons met enige regelmaat klachten dat het systeem van Bizner niet functioneert vanwege een technische storing. Klanten werden weggestuurd zonder een duidelijke opgave van de weigering.

Reactie Bizner
Inmiddels heeft de redactie van deze site Bizner om opheldering gevraagd. Volgens Klemann van Bizzner zijn er wat schoonheidsfoutjes gemaakt. “Mensen die zich bij Bizner aanmelden screenen we natuurlijk op de juistheid van gegevens. Zowel bij kredietinformatiebanken zoals Dunn en Bradstreet, Graydon en anderen, maar ook bij het BKR in Tiel. Daar gaat het nog wel eens fout. Als in het verleden mensen zijn ingeschreven op een verkeerde naam, of met meer voorletters dan gaat het fout. Het heeft erg lang geduurd voor dat we daar achter kwamen, maar inmiddels krijgen de mensen een andere foutmelding dan alleen maar een technische storing.

24 augustus is de fout opgelost
Inmiddels worden aanvragen die nu geweigerd worden gecontroleerd op technische fouten. Volgens Klemann wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een oplossing maar dit zal niet voor 24 augustus 2007 gereed zijn. Tot die tijd zullen we zaken handmatig moeten afwerken.

Gemakkelijke manier van kredietverschaffing
Volgens Bizner is het aanvragen van een lening zeer eenvoudig, het kan allemaal on-line. U dient een tiental vragen te beantwoorden en vervolgens controleert het systeem uw gegevens en binnen 30 seconden schijnt men te kunnen zien of de lening kan worden afgesloten.

De redactie heeft een kleine krediettest gedaan. We hebben ingevuld dat een zelfstandige een omzet van 200.000 Euro genereert en een winst van 100.000 Euro maakt, geen onroerend goed in bezit heeft. Vervolgens konden we een aanvraag indienen voor een krediet van 40.000 Euro. Indien het een eenmanszaak betreft kan de lening online worden afgesloten en staat binnen 10 dagen het geld op de rekening. Uiteraard zal e.e.a. wel worden gecontroleerd op juistheid.

Deel deze pagina: