Nieuws

Bizner: lenen zonder ondernemingsplan

Reageren

Rabobank heeft Bizner Bank gelanceerd op dinsdag 13 februari. Bizner is de eerste bank waar de ondernemer en niet de bank rekeningen opent, leningen aangaat, passen en creditcards activeert en bankgaranties en termijndeposito’s afsluit. Ondernemers kunnen bij Bizner 24 uur per dag online alle financiële basisproducten aanschaffen of wijzigen. Bizner is de eerste zakelijke internetbank zonder accountmanagers en zonder kantoren maar met zelfbediening.

MKB volop in beweging
Als drijvende kracht van de economie is het MKB volop in beweging. Na een dag op kantoor ‘s avonds vanachter de computer een eigen zaak onderhouden? De ondernemer van nu draait zijn hand er niet voor om. En tussen de kinderbedrijven door weten steeds meer jonge ouders de zorg voor de kinderen te combineren met een eigen bedrijf. Internet speelt een doorslaggevende rol bij deze ontwikkelingen.

Lenen zonder ondernemingsplan
Daar waar vrijwel iedere bank vraaght om een uitvoerig ondernemingsplan kunnen starters bij Bizner lenen zonder een ondernemingsplan. Uiteraard is dit wel aan enige voorwaarden gebonden. Maar een bedrag van 5000 Euro is snel geregeld.

Doe-het-zelf banking
Tijdrovende zaken als offertes aanvragen, opsturen van businessplannen en afspraken maken met bankemployees, slaat Bizner helemaal over. Alle ondernemers die Bizner gesproken heeft, lieten weten niet afhankelijk te willen zijn van openingstijden of beschikbaarheid van personeel. ‘Daarom hebben we van de bank een selfservice winkel gemaakt die de klant een hoop tijd en beslommeringen bespaart. De klant haalt het financiële product van het schap, gaat ermee naar de kassa en rekent af. Ingewikkelder is het niet,’ aldus Klemann. Bizner is daarmee de enige online zakenbank waar je niet alleen kunt kijken, maar alles ook meteen kunt kopen.

Alle MKB’ers hebben behoefte aan financiële basisproducten zoals leningen, overboekingen, bankgaranties en termijndeposito's. ‘Van al deze producten hebben wij ons afgevraagd of de ondernemer die zelf zou kunnen beheren of dat wij dat moeten doen,’ vertelt directeur Frank Klemann van Bizner. In alle gevallen bleek het mogelijk om producten te ontwikkelen die de ondernemer direct en zelfstandig kan gebruiken. Zodat de klant met één druk op de knop baas in eigen bank wordt.

Bron
Rabobank
Geplaatst op 15 februari 2007
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen