Brabant op reis met 'starters'

De provincie Noord-Brabant organiseert op donderdag 5 oktober een 'starterstour'. Tijdens een busrit van Tilburg naar Waalwijk vertellen twee startende ^ondernemers iets over hun innovatie: van idee tot financiering en van businessplan tot een concreet product. Uiteraard wordt hun bedrijf bezocht.
 
Vertegenwoordigers van gemeenten, onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en organisaties als de BOM, reizen mee. Gedeputeerde O. Hoes (VVD) is gastheer. Na afloop zal het ^Ondernemerscentrum op de campus van de Universiteit van Tilburg officieel worden geopend. U bent van harte welkom.
 
Allereerst wordt MicroLAN in Waalwijk bezocht. Dit bedrijf heeft een biomonitor ontwikkeld, waardoor lichtgevende bacteriën rivierwater kunnen analyseren. Daarna wordt Promedialab in Tilburg bezocht. De webapplicatie, die door hen ontwikkeld is, maakt het mogelijk om online muziek te maken zonder hinder te hebben van de vertraging die internetgebruik met zich meebrengt.
 
Programma
Het eten van een broodje is mogelijk vanaf 12.15 uur in de ontvangstruimte.
De bus vertrekt om 12. 45 uur vanaf de campus van de Universiteit van Tilburg (bij het Simon gebouw). Om 15.00 uur is de bus terug. Hierna zal de officiële opening van het Ondernemerscentrum (op de campus van de universiteit) plaatsvinden. De universiteit biedt hiermee aan startende (student-)ondernemers coaching, begeleiding bij het uitwerken van businessplannen en huisvestingsruimte.
 
Brabant innoveert
De 'starterstour' maakt onderdeel uit van het innovatiebeleid van de provincie Noord-Brabant. In dat kader is de speciale website www.brabantinnoveert.nl gelanceerd. Hierop wordt innovatie letterlijk zichtbaar gemaakt door middel van webcasts van ondernemend Brabant.

Deel deze pagina: