BTW laag tarief wordt tot 1 oktober verlengd

ZZP Nederland

Staatssecretaris Weekers van Financiën geeft ondernemers en consumenten tot 1 oktober van dit jaar de tijd om van het lage btw-tarief voor renovatie en herstel van de woning gebruik te maken. Dit maakte het ministerie van Financiën vandaag bekend. Stichting ZZP Nederland die de belangen behartigt van meer dan 17.000 zelfstandigen is verheugd met verlenging van de tijdelijke BTW maatregel. "Dit helpt veel ZZP'ers in de bouw de zomer door."

In eerste instantie zou de maatregel stoppen op 1 juli, maar diverse belangenorganisaties waaronder ZZP Nederland hadden aangedrongen op verlenging omdat de maatregel beweging in de kleine economie. Weekers komt nu gelukkig de kleine zelfstandige tegemoet met een uitloop van de regeling.
Voorwaarde is wel dat de werkzaamheden voor 1 juli moeten zijn begonnen en voor 1 oktober zijn afgerond.  De woning moet ouder zijn dan twee jaar. “Er waren veel vragen over de behandeling van uitgelopen werkzaamheden. Deze overgangsmaatregel is soepel en helder tegelijk. Vanaf 1 oktober is het loket echt gesloten,” aldus de staatssecretaris.

Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden daadwerkelijk zijn aangevangen vóór 1 juli van dit jaar. Om dat aan te tonen kan worden aangesloten bij de werkenadministratie van de ondernemer in kwestie. Dat betekent dat het verlaagde tarief niet van toepassing is als alleen een overeenkomst is gesloten voor de klus.

De verbouwing of renovatie wordt als afgerond beschouwd als de oplevering heeft plaatsgevonden en de consument het werk heeft aanvaard. De aanvaarding kan ook blijken uit het feit dat de consument het werk heeft betaald.
 

 

Deel deze pagina: