BUSIOP One van start met eerste Zelfstandig Specialist

BUSIOP Nederland

Vanaf 15 juni is Marcel van der Meer, ICT Specialist als eerste zelfstandig specialist in het BUSIOP One Full-servicekantoor te Veenendaal van start gegaan. Met deze eerste overeenkomst in relatief korte tijd blijkt dat er veel belangstelling bestaat om zich als zzp´er in een BUSIOP Full servicekantoor te vestigen.
Jos van Haeren, eigenaar van BUSIOP One te Veenendaal, is dan ook erg tevreden over deze ontwikkeling, dagelijks voert hij selectie gesprekken met geïnteresseerde kandidaat ondernemers die zich bij zijn kantoor willen aansluiten. De verwachting is dan ook dat op korte termijn meerdere specialisten uit verschillende disciplines zich zullen aansluiten.
Marcel van der Meer is een ervaren ICT specialist met specialisatie in webdesign en systeembeheer. Marcel zegt zelf over zijn aansluiting bij BUSIOP One. “Na een lange en succesvolle carrière als ict’er heb ik in januari jl. de stap genomen om zelfstandig ondernemer te worden. In de eerste maanden kom je tot de ontdekking dat het werken vanuit huis, zonder ondersteuning en zonder collega’s om ervaringen mee te delen het niet eenvoudig is om je weg te vinden. BUSIOP One geeft mij de nodige ondersteuning, training en back office, waardoor ik mij als ondernemer verder kan ontwikkelen, mijn netwerk kan verbreden en kansen in de markt beter kan benutten. In deze dynamische omgeving met collega ondernemers is er een prima klimaat geschapen om topprestaties te leveren.”

Sinds 2006 is BUSIOP Nederland, een unieke franchiseformule aan het uitrollen. De kern van de formule bestaat uit de opzet van een reeks Full-Servicekantoren, bedoeld voor zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp’ers) en kleinere ondernemingen. Het blijkt dat BUSIOP voor kantoorhouders (personen met management ervaring) en zeer goed alternatief biedt om een onderneming te starten. Met name “Management Buy In” kandidaten (MBI) kunnen zich goed vinden in het starten van een BUSIOP Full-Servicekantoor in plaats van een bestaande onderneming over te nemen.

De kracht van de formule zit voor de Zelfstandig Specialisten in professionele en betaalbare kantoorruimte. Hierbij ontvangen de Zelfstandig Specialisten ook training en begeleiding inzake ondernemerschap en commerciële activiteiten. Daarnaast hebben ze de voordelen van een gezamenlijk klantennetwerk en de synergie van het ondernemen in teamverband. De doelstelling is, dat de Zelfstandige zich bezig kan houden met de core business waarin deze goed is en de passie vandaan haalt, de overige zaken worden volledig verzorgt.

“Veel zzp’ers houden kantoor op een zolder of in de garage”, zegt Gerard van den Heuvel, directeur van BUSIOP Nederland. “Vaak zijn dat enthousiaste ondernemers die vaktechnisch zeer veel kennis hebben, maar op het gebied van ondernemerschap minder bedreven zijn. Het is niet voor niets dat van de bedrijven welke zich jaarlijks inschrijven bij de kamer van koophandel een zeer groot gedeelte al binnen 12 maanden weer stopt als ondernemer. Onder die zzp’ers bestaat daarom grote behoefte aan passende, betaalbare en professionele kantoorruimte, gekoppeld aan een stuk commerciële en strategische ondersteuning en begeleiding. Bij BUSIOP is alles geregeld waardoor er een win-win situatie ontstaat.

In Nederland zijn meer dan 100.000 zelfstandigen werkzaam in de dienstverlenende sector en dit aantal is snel groeiend. Al deze kleine bedrijven hebben hun eigen vaste lasten en verplichtingen. Voor BUSIOP reden voor het ontwikkelen van een franchiseformule, waarbij deze (eenmans)bedrijven samenwerken, met behoud van zelfstandigheid. Professioneel zelfstandig maar niet alleen.

Deel deze pagina: