CNV Zelfstandigen: ZZP'ers vaak slecht verzekerd

Let op! Dit artikel is verouderd; mogelijk is de inhoud van het artikel niet meer actueel.
ZZP Nederland

ZZP´ers vaak slecht verzekerd
Uit een onderzoek van CNV Zelfstandigen blijkt dat veel ZZP’ers zelfstandig worden omdat men vrijheid en zelfstandigheid wil. Volgens Bertram Jansen van de CNV blijkt uit het onderzoek dat eigen baas worden en thuis willen werken voor de ZZP’er vaak belangrijker is dan meer geld verdienen.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat veel ZZP’ers slecht of niet verzekerd zijn. Met name een arbeidsongeschiktheidverzekering laten veel zelfstandigen achterwege. Vaak zal dit uit kostenoogpunt zijn want een standaard arbeidsongeschiktheidsverzekering kost al snel 500 Euro per maand. Verder blijken ook veel ZZP ers niet verzekerd te zijn voor rechtsbijstand en bedrijfsaansprakelijkheid.

ZZP Nederland biedt veel voordeel aan 1500 aangeslotenen
Diezelfde trend ziet men bij ZZP Nederland ook. Collectieve verzekeringen met voordeel voor de aangeslotenen is een van de sterke punten van ZZP Nederland. Volgens Johan Marrink van ZZP Nederland is dit zelfs de reden van het in leven roepen van ZZP Nederland: “We hebben ZZP Nederland opgericht toen de basisverzekering in Nederland werd geïntroduceerd. Vanuit StartBedrijf.nl hebben we toen geroepen dat er geen collectieve verzekering mogelijk was voor kleine ondernemers. Volgens Menzis moesten we dan zelf maar iets bedenken en dat hebben we gedaan. Inmiddels heeft ZZP Nederland ca 1500 aangeslotenen en biedt de website www.zzp-nederland.nl diverse verzekeringen met korting. Aansluiten tot 1 maart 2009 kost slechts 20 Euro, dat is beduidend lager dan de kosten van een vakbond.”

Alternatief voor arbeidsongeschiktheidverzekering
ZZP Nederland biedt een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidverzekering, voor een verzekerd bedrag van 2000 Euro per maand betalen de aangeslotenen slechts 99 Euro terwijl de wachttijd maar dertig dagen bedraagt. Waar ZZP Nederland eerst werd uitgelachen door verzekeraars, die het aanbieden van een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering maar onzin vonden, komen nu veel verzekeraars met eenzelfde soort verzekering. ZZP Nederland wordt dan ook nog eens als een soort keurkerk aangedragen: ´ZZP Nederland biedt eenzelfde pakket aan´.

Verder biedt ZZP Nederland een ZZP Rechtsbijstandverzekering van DAS, een collectieve basisverzekering van Menzis, een overlijdensrisicoverzekering voor ondernemers en een ZZP Adminstratiepakket waarbij de controle van de boeken in handen is van een AA-accountant. Meerdere andere verzekeringen zijn in bewerking maar ZZP Nederland stelt daar wel eisen aan. Marrink: "Omdat we per maand ca 100.000 pageviews op de website hebben worden we vaak benaderd door partijen met duistere aanbiedingen, maar het product moet goed zijn en de aangeslotenen moeten een leuk voordeel hebben". Verder staan op www.zzp-nederland.nl honderden pagina’s over ZZP worden en krijgen aangeslotenen volledige ondersteuning bij vragen en problemen. “We zijn geen vakbond, maar het verschil is niet zo groot, misschien is het grootste verschil de jaarlijkse contributie", aldus Marrink.

Deel deze pagina: