Detacheerder Corso failliet; ZZP'ers kunnen fluiten naar hun geld

ZipConomy

ZZP'ers de dupe van bemoeienis detacheerder

Ict-detacheerder Corso uit Tiel is failliet verklaard. Dit heeft grote gevolgen voor de gedetacheerden, waaronder veel zzp’ers. Corso huurde veel zzp’ers in die de contractafhandeling over lieten aan Corso. Hierdoor verliepen alle betalingen van de opdrachtgevers aan Corso. Die betalingen zijn nu in een bodemloze put terechtgekomen. De opdrachtgever heeft geen verplichtingen jegens de zzp’er, er is immers gewoon betaald aan Corso voor de diensten. Corso heeft geen geld om de zzp’ers uit te betalen.

Wat nu rest voor de zzp’er is zich melden bij de curator die het faillissement afhandelt en achter in de rij aansluiten en hopen dat er nog wat geld overblijft na afwikkeling van het faillissement. Zeer waarschijnlijk zal Corso wel een doorstart maken na een overname, maar de verplichtingen naar de zelfstandigheden zullen dan niet worden overgenomen.

Uit bovenstaande zaak blijkt weer dat het voor zzp’ers belangrijk is om rechtstreeks zaken te doen met een opdrachtgever. Een bemiddelaar hoort alleen maar twee partijen bij elkaar te brengen en moet zich niet gaan bemoeien met de afspraken tussen de opdrachtgever en de zzp’er.

Deel deze pagina: