Donner doet weer knieval aan politiek, nu met oudere WAO-ers

ANP
Donner doet weer knieval, nu met oudere WAO-ers
Volgens een bericht van het ANP gaat Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken onderzoeken of hij oudere WAO'ers kan verleiden om te gaan werken door ze de garantie te geven dat ze vier jaar lang kunnen terugvallen op hun uitkering. Dat heeft hij woensdag toegezegd tijdens een WAO-debat in de Tweede Kamer op voorstel van PvdA'er Ton Heerts.

In de proefperiode van vier jaar zouden inkomsten maar deels met de uitkering verrekend moeten worden. Donner zei dat het gaat om een ‘vrij fundamentele wijziging van de WAO’, maar dat hij gaarne bereid is om mee te denken. ‘Het is een gedachte die de moeite waard is om te onderzoeken’, stelde hij.

Zo langzamerhand begint het WAO verhaal toch echt een “Heintje Davids” (lees Hein Donner) effect te krijgen. Strenge maatregelen worden bedacht en net zo snel weer herroepen. Minister Donner is er dan nog even sterk mee door niet direct toe te geven aan wensen van de politiek. Als er vervolgens protest komt van politieke tegenstanders dan is minister Donner even snel geneigd om de maatregelen weer in te trekken. In ieder geval staat de minister dan weer even in de schijnwerpers. Maar zo langzamerhand begint de minister toch wel erg ongeloofwaardig te worden.


Van alle strenge maatregelen die in het vorige kabinet zijn bedacht is zo langzamerhand niets meer over. De enigen die voortdurend in onzekerheid achterblijven zijn de mensen met een UWV uitkering. Vandaag de WAO, morgen weer iets anders….

Deel deze pagina: