Duidelijkheid over ZZP arbeidsongeschiktheid verzekeringen

Zelfstandigen zonder personeel (ZZP) zijn over het algemeen slecht of niet verzekerd. Het percentage van de zelfstandigen die zich verzekerd heeft tegen arbeidsongeschiktheid is zelfs bedroevend laag. Daar komt nog bij dat veel zelfstandigen die wel verzekerd zijn veelal niet eens weten waarvoor ze verzekerd zijn. Veelal zijn polissen afgesloten op een lage prijs zonder te weten wat exact de dekking is.
Stichting ZZP Nederland wil daar verandering in brengen en organiseert op 27 maart in Hotel de Witte Bergen bij Eemnes een thema avond over arbeidsongeschiktheid en verzekeren.

Thema avond ZZP AOV in met gastspreker AFM
ZZP’ers lopen allerlei risico’s die vrijwel allemaal verzekerbaar zijn. Maar is het noodzakelijk om alles te verzekeren? De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de AFM die een vernietigend rapport publiceerde over arbeidsongeschiktheid verzekeringen en een specialist van Aegon.

Niet kunnen werken leidt tot een fiks inkomensverlies, dat merk je pas als het te laat is. Via het internet en via tussenpersonen worden stapels polissen aangeboden, waardoor we vaak de bomen door het bos niet meer zien. Wat is bruikbaar en is de goedkoopste verzekering nog wel een echte verzekering? Tijdens de thema avond wordt duidelijkheid gegeven over welke arbeidsrisico’s te verzekeren zijn en tot hoever je kunt gaan met een uitgeklede polis.

Weet welke risico's je loopt
Het percentage van de zelfstandigen die zich verzekerd heeft tegen arbeidsongeschiktheid is bedroevend laag. Daar komt nog bij dat veel zelfstandigen die wel verzekerd zijn veelal niet eens weten waarvoor ze verzekerd zijn. Veelal zijn polissen afgesloten op een lage prijs zonder te weten wat exact de dekking is. Daarbij hebben consumenten het vertrouwen in verzekeraars voor een groot deel verloren

Enkele onderwerpen:
- Welke risico's moet ik wel en welke niet afdekken?
- Uitleg over de arbeidsongeschiktheidsverzekering, wat is het, wat dekt het?
- Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een verzekering?
- Hoe zit dat met de transparantie in beloning?
- Hoe kies ik de juiste verzekeringen voor mijzelf?

Link: | meer info en aanmelden | uitsluitend voor aangesloten zelfstandigen
 

Deel deze pagina: