Nieuws

DVDZZP 2023 een groot succes! Lees hier het verslag

Wrap up DVDZZP 2023

Aandacht is het nieuwe goud! Deze leus is bij veel bezoekers van de Dag van de ZZP’er blijven hangen. En zo ook bij mij. Peter Heerschop vatte hiermee de Dag van de ZZP’er mooi samen. Mooi ook omdat dit precies is waar het ons bij ZZP Nederland om gaat.

Het creëren van een plek en moment waarbij zelfstandig ondernemers aandacht kunnen hebben voor elkaar. Van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Niet alleen met successen, maar ook met de teleurstellingen en bananenschillen die je als zelfstandig ondernemer nu eenmaal tegenkomt. Nou dat is gelukt afgelopen zaterdag! Mooie ontmoetingen, interactie, diepgang en fun. Het zat er allemaal in.

Maar we willen ook aandacht voor zelfstandig ondernemerschap binnen politiek Den Haag. Met zelfstandig ondernemers heb je goud in handen, dus zet ze ook op die wijze in. Stimuleer en faciliteer echt zelfstandig ondernemerschap. Als ZZP Nederland hebben we samen met de mede door ons opgerichte Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) op dit vlak mooie stappen gezet. Maar de plannen voor de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers laten zien dat we er nog niet zijn. Het gesprek tussen Cristel van de Ven (voorzitter VZN) en twee politici, Marijke van Beukering (D66) en Hilde Palland (CDA) in de studio van De Ondernemer tijdens de Dag van de ZZP’er geeft de dynamiek mooi weer.

Kortom, wij hebben de Dag van de ZZP’er met veel plezier georganiseerd en beleefd. Maar dat kunnen we niet alleen. Dus mijn aandacht is nu voor alle sprekers, partners en bezoekers, met elkaar was het Goud! (Voor sommige letterlijk, gaaf hé dat keynote spreker Nicolien Sauerbreij haar olympisch gouden medaille meehad).

Tot volgend jaar bij de Dag van de ZZP’er 2024!

Mariëlle Rensel
Directeur ZZP Nederland

Download hier het DVDZZP Magazine 2023

Externe video URL
Geplaatst op 20 april 2023