Nieuws

Eerste internetbank voor ondernemers

Primeur: eerste internetbank voor ondernemers

Rabobank lanceert dinsdag 13 februari Bizner; de eerste online zakenbank waar de ondernemer zélf rekeningen opent, leningen aangaat, passen en creditcards activeert en bankgaranties en termijndeposito's afsluit. Ondernemers kunnen bij Bizner 24 uur per dag online alle financiële basisproducten aanschaffen of wijzigen. Bizner is de eerste zakelijke internetbank zonder accountmanagers en zonder kantoren, maar mét selfservice.

Ruim 80 procent van de MKB-ers regelt al zijn bankzaken met financiële basisbehoeften zoals leningen, bankgaranties en termijndeposito's. 'Van al deze producten hebben wij ons afgevraagd of de ondernemer die zelf zou kunnen beheren of dat wij dat moeten doen,' vertelt directeur Frank Klemann van Bizner. In alle gevallen bleek het mogelijk om producten te ontwikkelen die de ondernemer direct en zelfstandig kan gebruiken. Zodat de klant met één druk op de knop baas in eigen bank wordt.

Doe-het-zelf bank
Tijdrovende zaken als offertes aanvragen, opsturen van businessplannen en afspraken maken met bankemployees, slaat Bizner helemaal over. Alle ondernemers die Bizner gesproken heeft, lieten weten niet afhankelijk te willen zijn van openingstijden of beschikbaarheid van personeel. 'Daarom hebben we van de bank een selfservice-winkel gemaakt die de klant een hoop tijd en beslommeringen bespaart. De klant haalt het financiële product van het schap, gaat ermee naar de kassa en rekent af. Ingewikkelder is het niet,' aldus Klemann. Bizner is daarmee de enige online zakenbank waar je niet alleen kunt kijken, maar alles ook meteen kunt kopen.

Bron
Rabobank
Geplaatst op 13 februari 2007