Eerste zzp-verkiezingsdebat Amsterdam op 7 maart

ZZP Mokum en ZZP Nederland organiseren op 7 maart het eerste zzp verkiezingsdebat in Amsterdam. Woordvoerders van PvdA, CDA, D66, Groenlinks, VVD en SP debatteren over het belang van kleine ondernemingen voor de stedelijke economie.“De gemeente moet meer doen om zelfstandige ondernemers zoals zzp’ers te stimuleren en te faciliteren”, zegt Maarten Post, voorzitter van stichting ZZP Nederland. “ Op die manier ontstaat meer werkgelegenheid en kan de leefbaarheid en sociale saamhorigheid in wijken en stadsdelen worden verbeterd “.

7 maart debat over ondernemerspolitiek in Amsterdam
7 maart debat over ondernemerspolitiek in Amsterdam

Belangrijke punten voor ondernemers

ZZP Nederland heeft de verschillende partijprogramma’s getoetst aan de ZZP-agenda van de Amsterdamse gemeentepolitiek. Deze informatie is te vinden op de website van ZZP Nederland met eveneens een toelichting van de genoemde partijen als voorbereiding op het debat.

De ZZP-agenda bevat een vijftal voor zzp’ers belangrijke aandachtspunten, waarover aan de politiek tijdens het debat uitspraken zullen worden gevraagd. Er moet meer aandacht komen voor de rol van zzp’ers in de wijken, meer informatie voor starters en toegankelijke opleidingsmogelijkheden over ondernemen en ondernemersvaardigheden. Daardoor wordt het perspectief op duurzaam en succesvol ondernemen vergroot. Ook het aanbestedingsbeleid van de gemeenten zal meer moeten worden gericht op zzp’ers.

Aanmelden debat

ZZP Mokum is in november 2017 opgericht als netwerk van Amsterdamse zzp’ers, met steun van ZZP Nederland en de gemeente. ZZP Mokum wil de krachten van Amsterdamse ZZP’ers bundelen en opkomen voor de belangen van zelfstandige ondernemers in de stad door in gesprek te gaan met de Amsterdamse gemeentepolitiek. Het ZZP-verkiezingsdebat is een eerste aanzet daartoe.

| Aanmelden voor het debat |

Deel deze pagina: