Enschede ondervraagt ZZP´ers over huisvesting

Gemeente Enschede

Op donderdag 28 februari kunnen de 660 eenmansbedrijven (ZZP-ers) in stadsdeel Zuid een enquête in de bus verwachten, in opdracht van de gemeente Enschede en ONE, Ondernemers Netwerk Enschede.

Tevredenheidsonderzoek
`Ondernemen vanuit huis' is een werkstijl met toekomst. Vaak is het ook een bewuste keuze: efficiënt, flexibel en comfortabel. De gemeente Enschede wil graag weten hoe ondernemers in Enschede Zuid met hun bedrijf gehuisvest zijn en of dit naar tevredenheid is. Ook ONE is geïnteresseerd in ZZP-ers in Enschede Zuid en bevraagt hen naar de behoefte aan onderlinge uitwisseling, belangenbehartiging en ondersteuning. Ook krijgen de ondernemers informatie over de 1e Regionale ZZP-Beurs die op 3 oktober 2008 in Enschede wordt georganiseerd.

Mochten de resultaten van de enquête succesvol zijn, dan is het de bedoeling om ook de eenmansbedrijven in de rest van de stad te bevragen. De gemeente Enschede en ONE hopen zo meer te weten te komen over deze werkstijl met toekomst en zo de Enschedese ondernemers op maat te bedienen. Het onderzoek is onderdeel van het landelijk project Tijdenbeleid: Van 7 tot 7 waar Enschede actief aan deelneemt.

Planning
Bedrijven wordt gevraagd om de enquête vóór 28 maart te retourneren. Medio april is de rapportage beschikbaar.

Deel deze pagina: