Nieuws

Geen wettelijk minimumtarief en zelfstandigenverklaring voor zzp' ers

Reageren

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdiensten hebben in hun vijfde voortgangsbrief de Tweede Kamer geïnformeerd over de huidige stand van zaken en de vervolgstappen ten aanzien van de in het regeerakkoord voorziene maatregelen op het gebied van ‘werken als zelfstandige’.

In die brief staat dat het kabinet afziet van een wettelijk minimumtarief voor zzp'ers. Ook de zelfstandigenverklaring voor zzp'ers die tarieven boven de € 75,- vragen komt er niet. De voorstellen brengen voor alle zelfstandigen te veel administratieve lasten met zich mee en kunnen niet op draagvlak rekenen.

Eerder kondigde minister Koolmees aan dat hij werkte aan een verplicht minimumtarief van 16 euro per uur om schijnzelfstandigheid en onderbetaling van zelfstandigen tegen te gaan.

Woensdag is er een Algemeen Overleg van de vaste commissie SZW, dan wordt onder meer ook de webmodule besproken. Stichting ZZP Nederland komt na het overleg met meer informatie.

Bron
Rijksoverheid
Geplaatst op 15 juni 2020
0 Reacties Plaats een reactie
Reactie toevoegen

Log in bij ZZP Nederland om reacties te kunnen plaatsen.

Inloggen