Nieuws

Gratis algemene leveringsvoorwaarden voor ZZP’ers

Gratis algemene leveringsvoorwaarden voor ZZP’ers

Ondanks een economische crisis stijgt het aantal ZZP’ers nog steeds in Nederland. Dit is duidelijk te merken aan de grote aantallen nieuwe ZZP’ers die zich aansluiten bij ZZP Nederland. Alleen al in de maand november hebben 600 nieuwe ZZP’ers zich aangesloten bij dé belangenorganisatie voor ZZP’ers. Echter ZZP’ers zijn meestal geen ervaren ondernemers.
 
Opdrachten vaak niet of nauwelijks vastgelegd
ZZP’ers zijn vakmensen, gemiddeld 45 jaar of ouder, die jarenlange vakervaring hebben opgedaan in het bedrijfsleven en daardoor succesvol. Echter op het gebied van ondernemen schort er nog wel eens iets aan. ZZP Nederland is belangenbehartiger van ZZP’ers en wordt vaak geconfronteerd met problemen en vragen van ZZP’ers. Een van de veelgemaakte fouten is het niet of nauwelijks vastleggen van opdrachten.
 
Afbeelding
Modelovereenkomsten en leveringsvoorwaarden
Om problemen te voorkomen voorziet ZZP Nederland de aangesloten ZZP’ers van een standaardmodelovereenkomst en sinds vandaag ook van standaardleveringsvoorwaarden. Met deze twee documenten kan de zelfstandige zijn opdrachten goed vastleggen, wat een discussie achteraf voorkomt. In de modelovereenkomst staan alle belangrijke punten die vastgelegd dienen te worden zoals een omschrijving van de opdracht, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, prijsafspraken etc.
 
De standaard leveringsvoorwaarden zijn specifiek voor ZZP’ers opgesteld door juristen van DAS Rechtsbijstand en kunnen algemeen worden gebruikt. In specifieke gevallen kunnen voor aangeslotenen van ZZP Nederland de leveringsvoorwaarden zelfs op maat worden gemaakt. (tegen een kleine vergoeding)
Bron
ZZP Nederland
Geplaatst op 3 december 2008