Gratis leveringsvoorwaarden deponeren, concurrentie voor de KvK?

Het deponeren van voorwaarden kon tot op heden uitsluitend bij de KvK en uiteraard tegen betaling. Voorwaarden.net wil daar verandering in aanbrengen, deze nieuwe website biedt ondernemers gratis de mogelijkheid om voorwaarden te deponeren die voor iedereen online en ook gratis in te zien zijn.

 

Het idee is ontstaan uit ontevredenheid over het functioneren van de Kamer van Koophandel. Iwan van Geelen van Doing Business wilde zijn leveringsvoorwaarden laten deponeren bij de KvK en kreeg te horen dat dit kon tegen betaling van 18 Euro per jaar. Hoogstverbaasd was hij toen een rekening op de deurmat viel van 36 Euro. Na enkele telefoontjes wist de Kamer van Koophandel uiteindelijk te vertellen dat hij 2x moest betalen want het document was zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

 

“Dit irriteerde mij op een dusdanige manier dat ik besloten heb om dan zelf iets in het leven te roepen waardoor iedereen zijn leveringsvoorwaarden kan deponeren. Het gaat niet alleen om die 18 Euro” zo verteld Iwan van Geelen, “maar bij de Kamer van Koophandel moet je overal voor betalen. Niet alleen voor het deponeren, maar ook voor het inzien van diezelfde voorwaarden”. Op onze vraag waar de site dan van kan bestaan had dhr. Van Geelen een duidelijk antwoord: “ach om dat via een website te realiseren kost eigenlijk niets en uit pure ontevredenheid ben ik dit gestart. Ik verwacht overigens niet dat grote bedrijven zoals Philips etc. hun voorwaarden bij mij gaan deponeren, maar voor kleine ondernemingen, starters en zzp'ers is dit een uitkomst. Inkomsten heb ik zelf vanuit mijn eigen bedrijf: "Doing Business".

 

Dhr. Van Geelen adviseert bedrijven die hun voorwaarden willen opstellen eerst naar een goede advocaat te gaan. Vervolgens kan iedereen 24 uur per dag gratis deze voorwaarden laten deponeren op www.voorwaarden.net

Deel deze pagina: